Κοσμος

Το FBI χτυπάει καμπανάκι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ λόγω Tik Tok

Τι φοβάται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το FBI χτυπάει καμπανάκι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ λόγω Tik Tok
Tik Tok © Mourizal Zativa/Unsplash

Tik Tok - FBI: Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ - Φόβοι για συλλογή δεδομένων από την Κίνα

Το Tik Tok έχει εγείρει τις ανησυχίες στο FBI. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του προς βουλευτές των ΗΠΑ την Τρίτη, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, υπογράμμισε τις μεγάλες ανησυχίες της υπηρεσίας του αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, σε σχέση με μια πιθανή συμφωνία που θα επέτρεπε στην κινεζική εφαρμογή TikTok να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών εξέφρασε τις ανησυχίες της στην Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξετάζει τη συμφωνία, όπως εξήγησε ο Wray στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια ακρόασης για απειλές κατά των ΗΠΑ.

«Έχουμε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, προφανώς από την πλευρά του FBI, σχετικά με το TikTok. Αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων από εκατομμύρια χρήστες ή να ελέγξει τον αλγόριθμο συστάσεων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής εάν το επιλέξουν ή για τον έλεγχο λογισμικού σε εκατομμύρια συσκευές», είπε ο Wray.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει μια πρόταση που θα επιτρέψει στο TikTok να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance Ltd. Η συμφωνία θα κατευθύνει όλη την κίνηση χρηστών στις ΗΠΑ μέσω διακομιστών που διατηρεί η Oracle Corp., με τον κολοσσό των βάσεων δεδομένων που εδρεύει στις ΗΠΑ να ελέγχει τους αλγόριθμους της εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για το TikTok είναι πιθανό να επιτρέψει τη διαρροή δεδομένων των ΗΠΑ στην Κίνα. Οι χρήστες του TikTok θα εξακολουθούσαν να κινδυνεύουν από έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων σε πειρατεία και κατασκοπεία από την Κίνα, ακόμη και αν η κυβέρνηση Μπάιντεν πετύχει τη συμφωνία ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να γλιτώσει την πλατφόρμα από την πλήρη απαγόρευση των ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ