Κοσμος

Αστυνομικός κατηγορούμενος για το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Ο 55χρονος φέρεται να διέγραψε αναφορές που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνα για την τραγωδία στη Σεούλ στις εκδηλώσεις για το Halloween
Έρευνα για την τραγωδία στη Σεούλ στις εκδηλώσεις για το Halloween © ΕPA / YONHAP

Σεούλ: Νεκρός ο κατηγορούμενος αστυνομικός για το δυστύχημα στους εορτασμούς του Χάλοουιν - Η διαγραφή αναφορών και η έρευνα για ευθύνες

Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες ο αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, εις βάρος του οποίου διεξαγόταν έρευνα για το πολύνεκρο ποδοπάτημα την ημέρα εορτασμού του Χάλοουιν στη Σεούλ, στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, από το δυστύχημα στη συνοικία Ιτεγουόν σκοτώθηκαν 156 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 198 - κυρίως 20άρηδες και 30άρηδες. Ο αξιωματούχος ήταν επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών στο αστυνομικό τμήμα της Γιονγκσάν στο οποίο υπάγεται και η Ιτεγουόν. Ο 55χρονος υψηλόβαθμος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Σεούλ από ένα μέλος της οικογενείας του γύρω στις 00:45 μμ. 

Dozens killed during incident at Halloween festivities in Seoul

Μετά την έναρξη έρευνας σχετικά με τη διαχείριση του δυστυχήματος από την αστυνομία, ο Τζέονγκ κατηγορούνταν ότι διέγραψε αναφορές του τμήματος πληροφοριών που προειδοποιούσαν για σοβαρό ατύχημα. Βουλευτές επέκριναν την καταγγελθείσα διαγραφή των εγγράφων στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου τη Δευτέρα και ζήτησαν τη σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων. Ο Επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας Γιούν Χι-κεούν είπε στους βουλευτές ότι ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών στο αστυνομικό τμήμα της Γιονγκσάν είχε ζητήσει τη διαγραφή των αρχείων και ότι θα ξεκινούσε έρευνα εις βάρος του.

Η αστυνομία έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την ανταπόκρισή της στη διάρκεια της τραγωδίας καθώς έστειλε μόλις 137 αστυνομικούς στην περιοχή παρότι είχε εκτιμήσει από την αρχή ότι στον τόπο του δυστυχήματος θα συγκεντρώνονταν έως και 100.000 άνθρωποι. Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι με πολλές επείγουσες κλήσεις, που έγιναν πριν από το δυστύχημα, ο κόσμος είχε προειδοποιήσει σχετικά με το ενδεχόμενο ποδοπατήματος και ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρχών.

Halloween festivities turn deadly in Seoul

Διαβάστε ακόμη: Πώς ο εορτασμός του Χάλογουιν στη Σεούλ μετατράπηκε σε τραγωδία - Εθνικό πένθος στη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ