- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αστυνομικός κατηγορούμενος για το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ο 55χρονος φέρεται να διέγραψε αναφορές που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο
Σεούλ: Νεκρός ο κατηγορούμενος αστυνομικός για το δυστύχημα στους εορτασμούς του Χάλοουιν - Η διαγραφή αναφορών και η έρευνα για ευθύνες
Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε πριν από λίγες ώρες ο αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, εις βάρος του οποίου διεξαγόταν έρευνα για το πολύνεκρο ποδοπάτημα την ημέρα εορτασμού του Χάλοουιν στη Σεούλ, στις 29 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, από το δυστύχημα στη συνοικία Ιτεγουόν σκοτώθηκαν 156 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 198 - κυρίως 20άρηδες και 30άρηδες. Ο αξιωματούχος ήταν επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών στο αστυνομικό τμήμα της Γιονγκσάν στο οποίο υπάγεται και η Ιτεγουόν. Ο 55χρονος υψηλόβαθμος αστυνομικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Σεούλ από ένα μέλος της οικογενείας του γύρω στις 00:45 μμ.
Μετά την έναρξη έρευνας σχετικά με τη διαχείριση του δυστυχήματος από την αστυνομία, ο Τζέονγκ κατηγορούνταν ότι διέγραψε αναφορές του τμήματος πληροφοριών που προειδοποιούσαν για σοβαρό ατύχημα. Βουλευτές επέκριναν την καταγγελθείσα διαγραφή των εγγράφων στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου τη Δευτέρα και ζήτησαν τη σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων. Ο Επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας Γιούν Χι-κεούν είπε στους βουλευτές ότι ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών στο αστυνομικό τμήμα της Γιονγκσάν είχε ζητήσει τη διαγραφή των αρχείων και ότι θα ξεκινούσε έρευνα εις βάρος του.
Η αστυνομία έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την ανταπόκρισή της στη διάρκεια της τραγωδίας καθώς έστειλε μόλις 137 αστυνομικούς στην περιοχή παρότι είχε εκτιμήσει από την αρχή ότι στον τόπο του δυστυχήματος θα συγκεντρώνονταν έως και 100.000 άνθρωποι. Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι με πολλές επείγουσες κλήσεις, που έγιναν πριν από το δυστύχημα, ο κόσμος είχε προειδοποιήσει σχετικά με το ενδεχόμενο ποδοπατήματος και ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρχών.
Διαβάστε ακόμη: Πώς ο εορτασμός του Χάλογουιν στη Σεούλ μετατράπηκε σε τραγωδία - Εθνικό πένθος στη χώρα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.