- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χάνει την Πενσυλβάνια ο εκλεκτός του Ερντογάν - «Κλειδί» η πολιτεία για τη Γερουσία
Ο Τζον Φέτερμαν κερδίζει τη μάχη στο νήμα
Ενδιάμεσες εκλογές - ΗΠΑ: Χάνει την Πενσυλβάνια ο εκλεκτός του Ερντογάν - Νίκη για Τζον Φέτερμαν
Νίκη για τους Δημοκρατικούς στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του NBC News και του CBS, ο Δημοκρατικός Αντικυβερνήτης της Πενσυλβάνια, Τζον Φέτερμαν, θα νικήσει τον Ρεπουμπλικανό, Δρ Μεχμέτ Οζ, σε μια κομβική κούρσα για τη Γερουσία που θα μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστικό πλήγμα για τους Ρεπουμπλικάνους στη μάχη για τον έλεγχο της άνω αίθουσας του Κογκρέσου.
Όπως μεταδίδει το CNBC με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Φέτερμαν προηγείται του Οζ με 49,4% έναντι 48,1%, με διαφορά περίπου 66.000 ψήφων, σύμφωνα με το NBC.
Ο Φέτερμαν θα διαδεχθεί τον συνταξιούχο γερουσιαστή Πατ Τούμεϊ, μεταφέροντας μια έδρα της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους στα χέρια των Δημοκρατικών.
Οι Δημοκρατικοί, που κατείχαν τη μικρότερη δυνατή πλειοψηφία στη Γερουσία, πίστευαν ότι θα ανατρέψουν την έδρα στην πολιτεία-κλειδί, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νίκησε τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δύο χρόνια νωρίτερα.
«Είναι επίσημο. Θα είμαι ο επόμενος γερουσιαστής των ΗΠΑ από την Πενσυλβάνια», έγραψε ο Φέτερμαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Twitter. «Ποντάραμε στους ανθρώπους της Πενσυλβάνια – και δεν μας απογοήτευσαν», αναφέρει το tweet του Φέτερμαν.
Ενδιάμεσες εκλογές - ΗΠΑ: Οι σχέσεις του Οζ με την Τουρκία
Πέρα από την υποστήριξη που έλαβε από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μεχμέτ Οζ έχει κατακριθεί και για τις στενές σχέσεις που έχει κρατήσει με την Τουρκία, αλλά και με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένα από τα θέματα μάλιστα με τα οποία ταυτίζεται με την Άγκυρα, είναι και η μακροχρόνια άρνηση του να αναγνωρίσει ως Γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
«Δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστούν κι άλλες γυναίκες», δηλώνει ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
Δεύτερη απώλεια σε λίγες ημέρες στη χώρα - Έκκληση των αρχών για εμβολιασμό
Εκκενώθηκαν γραφεία δημοσιογραφικού ομίλου στο Δουβλίνο
Σύμφωνα με τον Ιβ Κριστάν 70 άνθρωποι εμπλέκονται στο τροχαίο
Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Βατικανό
Οι πολιτικές ανησυχίες επιβαρύνουν μια επενδυτική τάση που συνδέεται με την Tεχνητή Nοημοσύνη
Γιατί η πολιτική δεν μπορεί να περιορίζεται στην καταγγελία και στην υπεράσπιση των θεσμών
Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών όπως ο Μαμντάνι
Το περιβάλλον παραμένει το αδημοσίευτο θύμα του πολέμου
Ποιος μπορεί στ’ αλήθεια να τιθασεύσει το «μπλε τσουνάμι» πριν ξεφουσκώσει;
Οι αλλαγές που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και το διάταγμα που εξέδωσε
Την Κυριακή η απόφαση για την επόμενη κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.