Κοσμος

Ξέσπασμα Μπάιντεν κατά Μασκ και Τwitter: Αγόρασε μια πλατφόρμα που διασπείρει ψέματα

«Δεν υπάρχουν συντάκτες στην Αμερική πια» υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν κατά Έλον Μασκ
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA

Μπάιντεν κατά Μασκ για την εξαγορά του Twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως, αγοράζοντας το Twitter, ο Έλον Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση χρηματικών δωρεών ο Μπάιντεν δήλωσε: «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούμε: ο Μασκ βγαίνει και αγοράζει μια πλατφόρμα που διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο... Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»«

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν είναι πεπεισμένος σχετικά με την ανάγκη να περιοριστούν η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε προ ημερών την ανησυχία ότι «Δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε τη δημοκρατία δεδομένη». Εκφράστηκε σε μικρή απόσταση από το Καπιτώλιο, την έδρα του ομοσπονδιακού Κογκρέσου, όπου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, πεισμένοι πως εκείνος ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2020, εξαπέλυσαν επίθεση και προκάλεσαν χάος την 6η Ιανουαρίου 2021, σοκάροντας τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

«Θα ήθελα να είμαι σε θέση να πω ότι η επίθεση εναντίον της δημοκρατίας μας έλαβε τέλος εκείνη την ημέρα. Αλλά δεν είμαι σε θέση», πέταξε ο Τζο Μπάιντεν, απαριθμώντας υποψήφιους έτοιμους να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, των πρώτων στη χώρα έπειτα από την επίθεση εκείν

Ως γνωστόν ο Μασκ έχει καταφερθεί πολλές φορές έμμεσα ή άμεσα κατά του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς θέσεις ακραίων ρεπουμπλικάνων. 

Ο Μασκ έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου και ταυτόχρονα να εμποδίσει το Twitter να μετατραπεί σε «τοπίο κόλασης». Ο ίδιος ο Μασκ δηλώνει εδώ και χρόνια υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου. Όμως, όπως πολλοί διαπιστώνουν, η μάχη του για την ελευθερία του λόγου ισχύει κυρίως για τον δικό του λόγο ή για εκείνο των θαυμαστών και των υποστηρικτών του. 

«Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στη δυνατότητά του να αποτελέσει την πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία. Ωστόσο, αφού έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει, ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική επιταγή, στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετασχηματιστεί ως ιδιωτική εταιρεία» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ