Κοσμος

Αμερικανικό μαχητικό «ζωγράφισε» ανδρικό μόριο πάνω από τη ρωσική βάση της Ταρτούς (εικόνα)

Ο χάρτης του Flight Radar24

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανικό μαχητικό
Αμερικανικό μαχητικό (φώτο αρχείου) © ΕPA Pool

Το δικό του «μήνυμα» στον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως έστειλε ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο «ζωγράφισε» ένα πέος στον ουρανό κοντά σε ρωσική βάση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ιστότοπο του Politico o οποίος επικαλέστηκε την LaRepubblica, το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 Stratotanker πραγματοποίησε τους επίμαχους ελιγμούς ενώ πετούσε κοντά στη ρωσική ναυτική βάση της Ταρτούς, το βράδυ της Τρίτης.

Στην εικόνα που δημοσιεύει ο ιστότοπος και βασίστηκε σε δεδομένα του Flightradar24, μπορεί κανείς να διακρίνει το σχήμα ενός ανδρικού μορίου, που μάλλον αποκλείεται να προέκυψε τυχαία.

«Δεν είναι γνωστό εάν το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Κρήτη με σκοπό τον ανεφοδιασμό μαχητικών ή εάν οι πιλότοι είχαν μία και μόνο αποστολή: να σπάσουν πλάκα με το ρωσικό πλήρωμα εδάφους» αναφέρει το δημοσίευμα.

113435671-f41ccfed-859c-4a0c-8436-7668bc3a87cb

Το περασμένο Φεβρουάριο, σε τρία ξεχωριστά επεισόδια, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα τρία αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας P-8A ενώ πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, στη Μεσόγειο. «Μολονότι κανείς δεν τραυματίστηκε, τέτοιες αλληλεπιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένους υπολογισμούς και λάθη με επικίνδυνα επακόλουθα» σχολίασε ο πλοίαρχος Μάικ Κάφκα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ