Κοσμος

Χάος σε εργοστάσιο iPhone στην Κίνα - Πηδούν τους φράκτες για να γλιτώσουν το lockdown

Οι απίστευτες εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όπου φύγει φύγει σε εργοστάσιο iPhone στην Κίνα λόγω lockdown για τον κορωνοϊό
Όπου φύγει φύγει σε εργοστάσιο iPhone στην Κίνα λόγω lockdown για τον κορωνοϊό © YouTube/Guardian

Εικόνες πανικού σε εργοστάσιο iPhone στην Κίνα - Καρέ καρέ η «απόδραση» των εργαζομένων από το lockdown για τον κορωνοϊό

Τέλος δεν έχει το δράμα των πολιτών στην Κίνα, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι με lockdown ακόμα και όταν υπάρχει μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού. Η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ συνεχίζει να εφαρμόζει την αμφιλεγόμενη πολιτική «zero covid», ωθώντας τους πολίτες της στα όριά τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα «Guardian» με εργαζόμενους σε εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone, οι οποίοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν άρον άρον τη βιομηχανική μονάδα για να γλιτώσουν από το lockdown.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι εργαζόμενοι στην κατασκευάστρια Foxconn πηδούν τους μεταλλικούς φράκτες στην πόλη Ζενγκζού, την ώρα που άλλοι απομακρύνονται με τις βαλίτσες στο χέρι, προκειμένου να προλάβουν την καραντίνα.

Video appears to show Chinese factory workers fleeing Covid-19 lockdown

Με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων το Ζενγκζού έχει μπει σε lockdown με τις τοπικές αρχές να εφαρμόζουν αυστηρή καραντίνα για να περιορίσουν τα νέα κρούσματα και τη διασπορά της covid.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ