- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι οδηγοί φορτηγών περνούν το 9% του χρόνου οδήγησης με το κινητό
Τι έδειξαν τα απολέσματα μελέτης
Μελέτη για τους οδηγούς φορτηγών - Περνούν κατά μέσο όρο το 9% του χρόνου οδήγησης χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο
Μια μικρής κλίμακας μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία έδειξε ότι οι οδηγοί φορτηγών περνούσαν κατά μέσο όρο το 9% του χρόνου οδήγησης, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.
Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την ανεξάρτητη ερευνητική υπηρεσία Cerema για λογαριασμό της Ένωσης Γαλλικών Εταιρειών Αυτοκινητοδρόμων (ASFA) και οι συμμετέχοντες δέχτηκαν την εγκατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών καμερών στις καμπίνες των φορτηγών τους. Αν και οι οδηγοί γνώριζαν ότι η συμπεριφορά τους καταγραφόταν, εντούτοις κατά μέσο όρο χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους δέκα φορές την ώρα κατά την διάρκεια της οδήγησης, με μέση διάρκεια χρήσης τα 32 δευτερόλεπτα.
Η διάρκεια της περιόδου, όπου οι οδηγοί σταμάτησαν να κοιτάζουν το δρόμο ήταν 2,4 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, με μέγιστο τα επτά δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου είχαν διανύσει από 60 έως και 175 μέτρα σε περίπτωση που ταξίδευαν 90 χλμ/ώρα. Και όλα αυτά όταν μιλάμε για επαγγελματίες οδηγούς.
Οδηγοί - Απόσπαση προσοχής λόγω της πανδημίας
Η ASFA προειδοποίησε ότι η αυξημένη απόσπαση της προσοχής αποτελεί μέρος της συμπεριφοράς που έχει δημιουργηθεί από την εμφάνιση της πανδημίας. Από τις αρχές του έτους μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε γαλλικούς αυτοκινητόδρομους, σε σύγκριση με τους 126 θανάτους που είχαμε την ίδια περίοδο το 2019.
Σημειώνεται ότι μια ακόμη έρευνα στην Γαλλία όπου έδειξε ότι το 73% των οδηγών παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους όταν οδηγούν. Η έρευνα που έγινε πριν λίγους μήνες σε οδηγούς από 18 και πάνω αποτύπωσε το μεγάλο πρόβλημα, καθώς αυτό το ποσοστό έφθασε στο 84% στους οδηγούς ηλικίας 25-34 ετών. Ένα ακόμη στοιχείο ήταν ότι από τους οδηγούς που παραδέχθηκαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το 10% απάντησε ότι έχει συμμετάσχει σε τηλεφωνικό μίτινγκ ή video call από το κινητό του μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το 11% των οδηγών παραδέχθηκε ότι οδηγεί έχοντας το κινητό τηλέφωνο στο χέρι ή το αυτί του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.