Κοσμος

Ο Κάνιε Γουέστ θα αγοράσει το τραμπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Parler

To «μεγάφωνο» του Τραμπ είχε απαγορευτεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάνιε Γουέστ εξαγοράζει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler
Ο Κάνιε Γουέστ © ΕPA Pool

Ο Κάνιε Γουέστ εξαγοράζει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler

Την αγαπημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης οπαδών του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ το Parler σκοπεύει να αγοράσει ο εκκεντρικός ράπερ Κάνιε Γουέστ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία. 

Η Parlement Technologies ανακοίνωσε την είδηση λέγοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «μη ακυρώσιμου οικοσυστήματος όπου όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες». 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ο Γουέστ είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parlement Technologies, Τζορτζ Φάρμερ, δήλωσε ότι «είναι τιμή της εταιρείας να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Η πλατφόρμα, που χρησιμοποιούνταν συχνά από τους υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε στο επίκεντρο σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε στις εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Ως αποτέλεσμα, μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Amazon, την τοποθέτησαν στη μαύρη λίστα, καθιστώντας την εφαρμογή και τον ιστότοπό της απρόσιτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ράπερ και επιχειρηματίας πριν λίγες μέρες ξεσήκωσε αντιδράσεις με μπλούζα που φορούσε η οποία έγραφε «White Lives Matter» ενώ χθες μόλις υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από χρήση ναρκωτικών (φαιντανύλης) και όχι από αστυνομική βία, τονίζοντας μάλιστα ότι το γόνατο του αστυνομικού δεν ακουμπούσε καν στον λαιμό του.

Ο Φλόιντ δολοφονήθηκε από την αστυνομία, με βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν με το γόνατο στο λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα η οικογένεια του 46χρονου να αντιδράσει μετά τις δηλώσεις του ράπερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ