- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Eπιμένει η Μέρκελ: Δεν μετανιώνω για την προμήθεια αερίου από τη Ρωσία
«Ήταν φθηνότερο από το LNG»
Γερμανία - Μέρκελ: Δεν μετανιώνω για την αγορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Η Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά την απόφασή της, ως καγκελάριος της Γερμανίας, να αγοράσει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press.
«Με βάση τις συνθήκες εκείνης της εποχής, ήταν πολύ λογικό και προφανές να λαμβάνουμε αέριο από αγωγούς, μεταξύ άλλων και από τη Ρωσία, το οποίο ήταν φθηνότερο από το υγροποιημένο φυσικό αέριο από άλλα μέρη του κόσμου», δήλωσε η Μέρκελ απόν Πορτογαλία προς απάντηση σε άρθρο του Politico, το οποίο παρουσίασε νωρίτερα σήμερα αξιολόγηση της γερμανικής κυβέρνησης επί καγκελαρίας Μέρκελ, τέσσερις μήνες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου δεν αναγνωρίζονταν οι κίνδυνοι της εξάρτησης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.
Ο Nord Stream 2, ο οποίος είχε σχεδιαστεί για να διπλασιάσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, δεν λειτούργησε ποτέ λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η πρώην καγκελάριος πρόσθεσε ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή της να αγοράσει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι «ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία ήταν ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας».
Η Μέρκελ σημείωσε ότι η Γερμανία πρέπει να διαφοροποιήσει τα κανάλια ενεργειακού εφοδιασμού, ωστόσο, όπως τόνισε, είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η πρώην καγκελάριος, κληθείσα να απαντήσει εάν θα μπορούσε ασκώντας διαφορετική πολιτική να είχε αποτρέψει τον σημερινό πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ευθέως: «Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου». «Δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί αρχιτεκτονική ασφαλείας που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει» την επίθεση, εξήγησε.
Η Μέρκελ υπερασπίστηκε ακόμη πτυχές της πολιτικής της οι οποίες επικρίνονται σήμερα, όπως οι Συμφωνίες του Μινσκ. «Θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει μια τέτοια τραγωδία; Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι ήδη μεγάλη τραγωδία. Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί; Φυσικά, συνεχίζω να κάνω κι εγώ αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου», παραδέχθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.