Κοσμος

Ζελένσκι: Καμία διαπραγμάτευση με τον Πούτιν, ο πόλεμος συνεχίζεται

Ανοχύρωτη πόλη το Κίεβο, δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντιαεροπορικά συστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ουκρανία χρειάζεται αντιαεροπορικά συστήματα από τη Δύση, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ουκρανία χρειάζεται αντιαεροπορικά συστήματα από τη Δύση, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA

Ζελένσκι στο Συμβούλιο της Ευρώπης - Έκκληση για αποστολή αντιαεροπορικών στην Ουκρανία και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία διαθέτει μόλις το 10% των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που έχει ανάγκη και απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλωματικών επαφών με τη Ρωσία.

Μιλώντας την Πέμπτη (13/10) σε συνεδρίαση ερωτήσεων - απαντήσεων στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ζελένσκι τόνισε ότι η διπλωματία δεν είναι εφικτή με ηγέτες που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η κατάσταση στις περιοχές της επαρχίας του Χαρκόβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας που έχουν απελευθερωθεί από τον ρωσικό στρατό είναι «εξίσου φρικτή» με αυτήν που επικρατούσε στο Ιρπίν και την Μπούκα, όπου είχαν βρεθεί ομαδικοί τάφοι. Ο Ζελένσκι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να αποστρατιωτικοποιηθεί η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ