Κοσμος

Ο ηγέτης των Εμιράτων κρύωνε και ο Πούτιν του έδωσε το παλτό του (βίντεο)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Πούτιν – Μπιν Ζαγιέντ στον απόηχο της απόφασης του OPEC
Βλαντιμίρ Πούτιν - Μπιν Ζαγιέντ © ΕPA Pool

Η στιγμή που ο «τζεντλέμαν» Πούτιν δίνει το παλτό του στον ηγέτη των Εμιράτων

O Βλαντιμίρ Πούτιν εδωσε το ακριβό του ιταλικό παλτό στην παγωμένη Αγία Πετρούπολη στον σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ τον εμίρη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναφέρει η Daily Mail. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει όμως. Τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη διάρκεια της Συνόδου του G20 στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν είχε κάνει κάτι ανάλογο και για την Άνγκελα Μέρκελ.

Όσον αφορά τις συνομιλίες, ο Πούτιν δήλωσε «Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στις διεθνείς σχέσεις, οι δεσμοί μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΑΕ αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο».

Οι πρόσφατες αποφάσεις του OPEC+ «δεν στρέφονται ενάντια σε κανέναν», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Οι δράσεις μας στοχεύουν στο να διαφυλάξουν τη σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να κάνουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς πηγών ενέργειας να νιώσουν ηρεμία, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, στοχεύουν στο να βοηθήσουν την εξισορρόπηση παροχής και ζήτησης», ανέφερε ο Πούτιν.

Η απόφαση του OPEC+ να περιορίσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Δύση, όπου η κίνηση εν πολλοίς ερμηνεύτηκε ως συμβάλλουσα στην ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ