- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Το 'θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ' έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας»
Τα τουρκικά μέσα για Λέσβο, Σάμο, Αλεξανδρούπολη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Εμμένει στις προκλήσεις και τις απειλές - Ο διάλογος που αποζητά - Οι αναφορές Μέσων σε Λέσβο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη
Την προκλητική στάση του συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έκανε ξανά λόγο για δήθεν εχθρικές συμπεριφορές της Ελλάδας ενώ ισχυρίστηκε πως «η προειδοποίησή μας ότι θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ έγινε ο εφιάλτης των εχθρών μας».
«Αξιολογήσαμε τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα. Η φράση μας 'θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ' έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσων έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας και τις υποχρεώσεις αυτης της πρότασης μας την εκτελούμε κατα γράμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, η τουρκική Sozcu χαρακτήρισε «επικίνδυνα σημεία» Αλεξανδρούπολη, Λέσβο και Σάμο για την Τουρκία λόγω προηγμένων οπλικών συστημάτων που διαθέτει.
Άξιο απορίας είναι, δε, το γεγονός πως ο Ερντογάν κάνει λόγο για διάλογο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα ανακοινώνει γεωτρήσεις εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.
«Όπως σε κάθε φόρουμ, έτσι και στην Πράγα είπαμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε από την ΕΕ να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο, σε διμερή βάση, αντί να υποστηρίζει άδικες και παράνομες πρωτοβουλίες στο θέμα αυτό» είπε ο Ερντογάν.
«Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της Λιβύη» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για διατάραξη της τάξης και για κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2024 σε ποινή ενός έτους φυλάκισης
Η αντίδραση της υπαλλήλου ήταν αποστομωτική
«Είναι τέλεια και υγιής», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για την κόρη της
Συνέντευξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον Στίβεν Κόλμπερτ
Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δίκη
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
Σε καραντίνα αεροσυνοδός στο Άμστερνταμ, υπό επιτήρηση επιβάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Οι συγκεκριμένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται κυρίως για κομπόστες
Ωστόσο, υπάρχει και μία μικρή αισιόδοξη πλευρά για τους ταξιδιώτες
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπογράμμισαν τη «στενή σχέση» ΗΠΑ και Αγίας Έδρας
Το trend αποδίδεται κυρίως σε έναν ανώνυμο TikToker
Εμπλέκονται 28 μέλη του πληρώματος
Μία επίλεκτη ομάδα φοιτητών προετοιμάζεται αθόρυβα για δολιοφθορές και παρεμβάσεις σε όλη την Ευρώπη
Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Oι καταδικασθέντες πρέπει να αποζημιώσουν την πόλη για το πλήρες ποσό
Ο Επίτροπος Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι οι ελλείψεις και οι τιμές των καυσίμων δεν αποτελούν «έκτακτες περιστάσεις»
«Ακούστηκαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί»
Ραγδαία αύξηση, με τα περισσότερα θύματα να δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους
Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την είδηση για την ύποπτη νόσηση αεροσυνοδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.