Κοσμος

Νοσηλεύτρια στη Βρετανία δηλητηρίασε τουλάχιστον επτά μικρά παιδιά με ινσουλίνη

Κατηγορείται για 22 απόπειρας ανθρωποκτονίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
childrens-operation-theatre-555091_1280

Βρετανία: Νοσηλεύτρια δηλητηρίασε τουλάχιστον επτά παιδιά με ινσουλίνη

Ένοχη για τη δολοφονία επτά παιδιών κρίθηκε νοσηλεύτρια στη Βρετανία και οι λεπτομέρειες για τις πράξεις της στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, ακούγονται σοκαριστικές.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Λούσι Λέτμπι για τη δηλητηρίαση επτά παιδιών με ινσουλίνη, ενώ κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας ακόμη 10 παιδιών.

Στις καταθέσεις του στο δικαστήριο, οι συνάδελφοι της νοσηλεύτριας εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι, λέγοντας ότι «μια δηλητηριάστρια βρισκόταν στη δουλειά».

Η 32χρονη νοσηλεύτρια αρνείται και τις 22 κατηγορίες εναντίον της, ωστόσο τα αποκαλυπτικά στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο.

Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη» και ότι άλλα «κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

«Έχοντας αναζητήσει μια αιτία, την οποία δεν κατάφεραν να βρουν, οι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι οι ανεξήγητες καταρρεύσεις και οι θάνατοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Η παρουσία μιας από τις νοσοκόμες νεογνών και εκείνης της νοσοκόμας ήταν η Λούσι Λέτμπι» ανέφερε ο δικαστής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ