Κοσμος

«Πόλεμος» πηγών για την επίσημη στέψη του Καρόλου - Διαψεύδεται η 3η Ιουνίου

Άγνωστη ακόμη η ημερομηνία - Το τελετουργικό που θα ακολουθηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος
Βασιλιάς Κάρολος © EPA/ STUART BROCK

Βασιλιάς Κάρολος - Η διάψευση για την ημερομηνία για την στέψη του - Το τελετουργικό

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 δεν θα είναι η ημερομηνία για να πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλιά Καρόλου σε ειδική τελετή στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Νωρίτερα, πηγές που επικαλείται το Bloomberg ανέφεραν την 3η Ιουνίου ως επικρατέστερη από τις ημερομηνίες που τέθηκαν στο τραπέζι. Ωστόσο, το Παλάτι διέψευσε πως θα γίνει η τελετή τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η τελετή στέψης του Καρόλου θα είναι ένα κομμάτι μόνο του πλήρους τελετουργικού και εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2023 ο Βασιλιάς Κάρολος θα είναι 74 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ο γηραιότερος βασιλιάς που έχει στεφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τελετουργικό που θα ακολουθήσει θα είναι σύντομο σε διάρκεια ενώ φημολογείται ότι θα παραβρεθούν αντιπροσωπευτικά μέλη διαφορετικών θρησκειών, πίστεων και κοινοτήτων. Το Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου θα φιλοξενηθεί η στέψη, μπορεί να φιλοξενήσει για λόγους ασφαλείας ως και 2.000 άτομα. Οι καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προτεραιότητα και για τη συγκεκριμένη τελετή.

Το επίσημο τελετουργικό

Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς Κάρολος θα κάθεται σε έναν θρόνο γνωστό ως «Θέση του Εδουάρδου» κρατώντας το σκήπτρο, τη σφαίρα και το ραβδί του κυρίαρχου ηγεμόνα.

Ακολούθως, θα τον ράνουν με λάδι και θα φορέσει το βάρούς 2,23 κιλών και ύψους 30 εκατοστών στέμμα του Εδουάρδου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY