Κοσμος

Κάρολος: H πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου βασιλιά

Η ακτινογραφία του γραφείου του και η σημειολογία του ιστορικού «κόκκινου κουτιού»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο χειρουργείο και ο βασιλιάς Κάρολος
Στο χειρουργείο και ο βασιλιάς Κάρολος © Instagram / The Royal Family

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου μονάρχη της Βρετανίας Κάρολου Γ' αναρτήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Στη δημοσιότητα έδωσε το παλάτι την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Κάρολου στο γραφείο του, όπου εμφανίζεται να αναλαμβάνει καθήκοντα δίπλα στο δικό του πλέον «κόκκινο κουτί».

Ο βασιλιάς, του οποίου η μητέρα, βασίλισσα Ελισάβετ, λέγεται ότι παρακολουθούσε το κόκκινο κουτί της κάθε μέρα εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, φωτογραφήθηκε να εκτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Καθισμένος στο γραφείο του, σε ένα δωμάτιο του 18ου αιώνα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με μια φωτογραφία των γονιών του πίσω του, φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος υπογράφοντας χαρτιά ως «Charles R», συντομογραφία του Charles Rex, την επίσημη υπογραφή του ως Βασιλιάς.

Στο γραφείο μπροστά υπάρχει ένα φθαρμένο αντίγραφο του Σαίξπηρ, από το οποίο πήρε την πολυαναφερόμενη ατάκα του στην πρώτη τηλεοπτική του ομιλία: «May flights of Angels sing thee to thy rest».

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου μονάρχη της Βρετανίας Κάρολου Γ΄ αναρτήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.
Η μητέρα του Κάρολου, βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι παρακολουθούσε το δικό της «κόκκινο κουτί» καθημερινά © Instagram / The Royal Family

Η φωτογράφιση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και εικάζεται ότι αυτή η φωτογραφία ήταν ένα από τα τελευταία καρέ, καθώς ο βασιλιάς δεν ποζάρει ουσιαστικά, δεδομένου ότι εμφανίζεται με το βλέμμα στραμμένο μακριά από τον φακό. 

Κάθεται σε ένα γραφείο από γαλλικό μαόνι του 19ου αιώνα, μπροστά σε ένα πίνακα του Francesco Zuccarelli, που ανήκει στη βασιλική συλλογή.

Κάρολος: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου βασιλιά - Το ιστορικό «κόκκινο κουτί»

Το κόκκινο κουτί, το περίφημο «red box» είναι αυτό που περιέχει όλα τα προσωπικά έγγραφα, τις ενημερώσεις της κυβέρνησης και όλα όσα συνθέτουν το χαρτοφυλάκιο των καθημερινών καθηκόντων ενός μονάρχη.  

Είναι τοποθετημένο σε σκαμπό από επίχρυσο ξύλο, κατασκευασμένο από τον Henry Williams στα μέσα του 18ου αιώνα.

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου μονάρχη της Βρετανίας Κάρολου Γ΄ αναρτήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.
Το «κόκκινο κουτί» περιέχει όλα τα έγγραφα των καθημερινών καθηκόντων ενός μονάρχη © Instagram / The Royal Family

Να σημειωθεί ότι κατασκευάζεται νέο κόκκινο κουτί για τον βασιλιά, που θα φέρει το δικό του έμβλημα. Θα περιέχει έγγραφα από υπουργούς της κυβέρνησης καθώς και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας, τα οποία στέλνονται από το γραφείο του ιδιωτικού του γραμματέα σε εκείνον, όπου και αν βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα κλειδωμένο, κόκκινο κουτί.

Στο βάθος διακρίνεται μια χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του, της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, που έδωσε το 1951 το τότε νεαρό ζευγάρι στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' για τα Χριστούγεννα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ