Κοσμος

Η Αλάσκα αντιμέτωπη με την ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών

Ορμητικά νερά παρασέρνουν σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Αλάσκα
Πλημμύρες στην Αλάσκα © Youtube / NBC News

Ισχυρή καταιγίδα στην Αλάσκα: Πλημμύρες και τεράστια κύματα προκαλούν προβλήματα 

Την ισχυρότερη καταιγίδα τα τελευταία 50 χρόνια αντιμετωπίζει η δυτική Αλάσκα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, η κακοκαιρία στην περιοχή «σηκώνει» τεράστια κύματα, ενώ προκαλεί και εκτεταμένες πλημμύρες. 

«Τα απομεινάρια του τυφώνα Μέρμποκ θα πλήξουν τη δυτική Αλάσκα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τεράστια κύματα, ριπές ανέμου εντάσεως τυφώνα, διάβρωση των ακτών και ισχυρές βροχές», ανέφερε η NWS στο Twitter. «Οι πλημμύρες θα χειροτερέψουν», προειδοποίησε, καθώς ο αντίκτυπος της καταιγίδας είναι ήδη εμφανής. «Αυτή είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχουμε δει ποτέ το φθινόπωρο στη Βερίγγειο θάλασσα εδώ και 50 χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ρικ Τόμαν, ειδικός ερευνητής για το κλίμα, από το πανεπιστήμιο της Αλάσκα.

Alaska Braces For Storm That Could Be The Strongest In A Decade

Στο παραθαλάσσιο χωριό Γκολόβιν, ο περίβολος του σχολείου μετατράπηκε σε λίμνη. Κτίρια πλημμύρισαν και τουλάχιστον δύο σπίτια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, περιέγραψαν οι αρχές του Φέρμπανκς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Αλάσκα. Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σε βίντεο που προβλήθηκε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, διακρίνεται ένα σπίτι να παρασύρεται από χείμαρρο και να σφηνώνει κάτω από γέφυρα.

Κύματα ύψους άνω των τριών μέτρων και ριπές ανέμων έως και 145 χλμ/ώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην περιοχή, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Alaska Town Flooded, Homes Destroyed As Massive Storm Batters State

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ