Κοσμος

Βρέθηκε μπουκάλι με γράμμα 50 χρόνια μετά - Τι έγραφε

Αυτός που το βρήκε είχε κατέβει στην παραλία για ξύλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pixabay23423432.gif
© Pixabay

Χειρόγραφη επιστολή του 1969 μέσα σε γυάλινο μπουκάλι εκβράστηκε σε ακτή στην Αλάσκα.

Ο Τάιλερ Ιβάνοφ είχε βγει στην παραλία να μαζέψει ξύλα για το τζάκι. Το σπίτι του στην Αλάσκα βρίσκεται κοντά στον οικισμό Σισμάρεφ (σε απόσταση 966 χλμ. βορειοδυτικά του Άνκορατζ). Αυτό που βρήκε στην παραλία, δεν το φανταζόταν ποτέ. Ένα γυάλινο μπουκάλι με μια χειρόγραφη επιστολή γραμμένη στα ρωσικά είχε εκβραστεί στην ακτή. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στις αρχές Αυγούστου και έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Εγώ απλώς μάζευα ξύλα. Έτυχε να πέσω πάνω στο μπουκάλι και πρόσεξα ότι ήταν ένα πράσινο μπουκάλι με έναν φελό. Όχι ακριβώς φελό, αλλά ένα καπάκι σφιχτά κλεισμένο και παρατήρησα ότι μέσα στο μπουκάλι υπήρχε ένα σημείωμα» εξήγησε ο Ιβάνοφ.

Τι έγραφε η επιστολή

Όπως διαπιστώθηκε, το κείμενο είχε γραφτεί το 1969. Ήταν τα χαιρετίσματα ενός Ρώσου ναύτη την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Το μήνυμα περιελάμβανε μια διεύθυνση και το αίτημα για απάντηση από όποιον το έβρισκε.

Ποιος το έγραψε

Δημοσιογράφοι του κρατικού ρωσικού δικτύου Russia-1 εντόπισαν τον Ανατόλι Μποτσανέκο, συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος αποστολέας. «Φαίνεται να είναι ο γραφικός μου χαρακτήρας» δήλωσε.

Το μήνυμα εστάλη όταν ο Μποτσανέκο βρισκόταν στο Sulak, ένα πλοίο την κατασκευή του οποίου επέβλεπε το 1966 και με το οποίο ταξίδευε ως το 1970, όπως εξήγησε ο ίδιος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ