- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύκλωμα στις ΗΠΑ διακινούσε μετανάστες σε κιβώτια και υδροφόρες
Μια 31χρονη, η Boss Lady, επικεφαλής της οργάνωσης
ΗΠΑ: Διακινητές έκρυβαν μετανάστες μέσα σε βαλίτσες και άδειες υδροφόρες.
Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές αποκάλυψαν χθες Τρίτη ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Οκτώ κατηγορούμενοι, κυρίως αμερικανοί υπήκοοι, φέρονται να θησαύριζαν εκμεταλλευόμενοι την απελπισία επίδοξων μεταναστών που προσπαθούσαν να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν δίσταζαν να τους στριμώχνουν μέσα σε βαλίτσες, ξύλινα κιβώτια ή άδειες υδροφόρες, όπως περιγράφεται σε δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι αποκαλύψεις για τη δράση των διακινητών ήρθαν στο φως καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την εξάρθρωση τέτοιων κυκλωμάτων.
Η Ερμίνια Σεράνο Πιέδρα, μια 31χρονη κάτοικος του Τέξας με το προσωνύμιο «Boss Lady», φέρεται ως επικεφαλής του κυκλώματος, το οποίο είχε αποκομίσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων από τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Η 31χρονη κατέθεσε πάνω από 1,3 εκατ. δολάρια σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2021, αλλά είχε δηλώσει καταθέσεις μόνο 120.000 δολαρίων, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τρίτη.
Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ τόνισαν ότι οι κατηγορούμενοι για διακίνηση παράτυπων μεταναστών αδιαφορούσαν για την ανθρώπινη ζωή και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα κέρδη που αποκόμιζαν.
«Υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και τη βία που ασκούσαν σε μετανάστες», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζον Τιέν. «Για μεγάλο χρονικό διάστημα δρούσαν ατιμώρητοι», υπογράμμισε.
Τον περασμένο Ιούνιο, 53 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στοιβαγμένοι μέσα σε ρυμούλκα φορτηγού στο Σαν Αντόνιο. Σε βάρος τεσσάρων ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου οδηγού, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εκείνη την τραγωδία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.