- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο βρετανικός Τύπος αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Οι τίτλοι με την είδηση του θανάτου της
Θάνατος βασίλισσας Ελισάβετ: Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Βρετανίας στις 9 Σεπτεμβρίου.
Σύσσωμος ο Τύπος της Βρετανίας, όπως είναι φυσικό, προβάλει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτοσέλιδά του την είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.
Όλα τα μονοπωλεί κάποια φωτογραφία της, σε διάφορες ηλικίες. Στα περισσότερα, το φόντο είναι μαύρο.
Η εφημερίδα «The Guardian» επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας καθώς κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της, μια από τις πιο συμβολικές εικόνες της βασίλισσας Ελισάβετ από την αρχή της βασιλείας της. «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 1926-2022», είναι ο τίτλος που τη συνοδεύει.
Παρόμοια φωτογραφία επέλεξε η «Independent» που αναφέρει: «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 1926-2022» και συμπληρώνει ότι η Βρετανία μέσα σε 48 ώρες έχει νέο πρωθυπουργό και νέο βασιλιά.
Οι «The Times» χρησιμοποίησαν την ίδια εικόνα και γράφουν: «Μια ζωή στο καθήκον» και «βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 21 Απιρλίου 1926 – 8 Σεπτεμβρίου 2022».
Η «Daily Telegraph» διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».
Η οικονομική εφημερίδα «Financial Times» συνόψισε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της. Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών».
Από την πλευρά της, η «Daily Mirror» ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η «Daily Star» διάλεξε τον τίτλο «Κάνατε το χρέος σας, κυρία», η «Daily Mail» «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες».
Για την «Daily Express»: «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή». Όσο για τη «The Sun», έγραψε: «Σας αγαπήσαμε, κυρία μου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.