- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες καταγγελίες του Κιέβου για παιδομάζωμα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη
Χιλιάδες παιδιά φέρονται να είναι σε ρωσικά χέρια
Ουκρανία: Για παράνομες υιοθεσίες παιδιών που μεταφέρονται από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία, κατηγορεί το Κίεβο τη Μόσχα.
Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Μόσχα ότι οργανώνει παράνομες, μαζικές υιοθεσίες παιδιών που μεταφέρθηκαν από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία.
«Η Ρωσία συνεχίζει τις απαγωγές παιδιών από το ουκρανικό έδαφος και κανονίζει την παράνομη υιοθεσία τους από Ρώσους πολίτες» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε μια ανακοίνωσή του.
«Περισσότερα από 1.000 παιδιά από τη Μαριούπολη», την πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που έπεσε στα χέρια του ρωσικού στρατού, «δόθηκαν παράνομα σε ξένους στο Τιουμέν, το Ιρκούτσκ, το Κεμέροβο και την περιφέρεια του Αλτάι» στη Σιβηρία, συνεχίζει η ανακοίνωση. Το ουκρανικό υπουργείο επικαλείται πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές του Κρασνοντάρ, μιας πόλης στη νοτιοδυτική Ρωσία, σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Εξάλλου, περισσότερα από 300 παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται σε «ειδικά ιδρύματα» στην περιοχή του Κρασνοντάρ.
Οι ενέργειες αυτές της Ρωσίας συνιστούν «σοβαρή παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης» που αφορά την προστασία των πολιτών εν καιρώ πολέμου αλλά και της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, σύμφωνα με το Κίεβο. «Όλα τα παιδιά από την Ουκρανία που μεταφέρθηκαν παρανόμως σε ρωσικό έδαφος πρέπει να επιστραφούν στους γονείς τους ή στους νόμιμους κηδεμόνες τους», τόνισε το υπουργείο.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναγκάζει τους Ουκρανούς πολίτες, ιδίως τα παιδιά, των κατεχόμενων περιοχών να κατευθυνθούν προς τη Ρωσία αντί σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μια πολιτική που ισοδυναμεί με «εκτοπισμό», σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση. Πολλές οικογένειες από τη Μαριούπολη αφηγήθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υποχρεώθηκαν να πάνε στη Ρωσία, παρά τη θέλησή τους, για να γλιτώσουν από τις μάχες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.