Νέες καταγγελίες του Κιέβου για παιδομάζωμα των Ρώσων στα ουκρανικά εδάφη
Χιλιάδες παιδιά φέρονται να είναι σε ρωσικά χέρια
Ουκρανία: Για παράνομες υιοθεσίες παιδιών που μεταφέρονται από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία, κατηγορεί το Κίεβο τη Μόσχα.
Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Μόσχα ότι οργανώνει παράνομες, μαζικές υιοθεσίες παιδιών που μεταφέρθηκαν από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία.
«Η Ρωσία συνεχίζει τις απαγωγές παιδιών από το ουκρανικό έδαφος και κανονίζει την παράνομη υιοθεσία τους από Ρώσους πολίτες» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας σε μια ανακοίνωσή του.
«Περισσότερα από 1.000 παιδιά από τη Μαριούπολη», την πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία που έπεσε στα χέρια του ρωσικού στρατού, «δόθηκαν παράνομα σε ξένους στο Τιουμέν, το Ιρκούτσκ, το Κεμέροβο και την περιφέρεια του Αλτάι» στη Σιβηρία, συνεχίζει η ανακοίνωση. Το ουκρανικό υπουργείο επικαλείται πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές του Κρασνοντάρ, μιας πόλης στη νοτιοδυτική Ρωσία, σχετικά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Εξάλλου, περισσότερα από 300 παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται σε «ειδικά ιδρύματα» στην περιοχή του Κρασνοντάρ.
Οι ενέργειες αυτές της Ρωσίας συνιστούν «σοβαρή παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης» που αφορά την προστασία των πολιτών εν καιρώ πολέμου αλλά και της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, σύμφωνα με το Κίεβο. «Όλα τα παιδιά από την Ουκρανία που μεταφέρθηκαν παρανόμως σε ρωσικό έδαφος πρέπει να επιστραφούν στους γονείς τους ή στους νόμιμους κηδεμόνες τους», τόνισε το υπουργείο.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναγκάζει τους Ουκρανούς πολίτες, ιδίως τα παιδιά, των κατεχόμενων περιοχών να κατευθυνθούν προς τη Ρωσία αντί σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μια πολιτική που ισοδυναμεί με «εκτοπισμό», σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση. Πολλές οικογένειες από τη Μαριούπολη αφηγήθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υποχρεώθηκαν να πάνε στη Ρωσία, παρά τη θέλησή τους, για να γλιτώσουν από τις μάχες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Περισσότερα από 12.000 περιστατικά καταγράφτηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών
Στον πρόεδρο υποβλήθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια ερωτήσεις, οι οποίες ταξινομήθηκαν με τη βοήθεια της ΑΙ
Όμως αντιμετώπισαν τον λιμό περίπου το ένα τέταρτο των Παλαιστινίων στη Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.