- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παραιτείται ο CEO της ισραηλινής εταιρείας κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus
Τι ανακοίνωσε η εταιρεία
Ο ισραηλινός όμιλος NSO Group, ο οποίος κατασκευάζει το παγκοσμίως αμφιλεγόμενο κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus, δήλωσε την Κυριακή ότι ο CEO του Shalev Hulio θα παραιτηθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης.
Η υπερχρεωμένη, ιδιωτική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα επικεντρώσει τις πωλήσεις της σε χώρες που ανήκουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
"Ο όμιλος NSO Group ανακοίνωσε σήμερα ότι η εταιρεία θα αναδιοργανωθεί και ο διευθύνων σύμβουλος Shalev Hulio θα παραιτηθεί", ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Yaron Shohat, θα διαχειριστεί τη διαδικασία αναδιοργάνωσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Η αναδιοργάνωση "θα εξετάσει όλες τις πτυχές της επιχείρησής της, συμπεριλαμβανομένου του εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων της, ώστε να διασφαλιστεί ότι η NSO θα παραμείνει μία από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, εστιάζοντας στις χώρες μέλη της ΝΑΤΟ", μια αναφορά στην πολιτική και στρατιωτική συμμαχία των 30 μελών.
Το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus χρησιμοποιείται για να διεισδύσει σε κινητά τηλέφωνα και να αποσπάσει δεδομένα ή να ενεργοποιήσει κάμερες ή μικρόφωνα.
Η NSO Group λέει ότι το λογισμικό πωλείται μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες για τη στόχευση εγκληματιών και τρομοκρατών και οι πωλήσεις απαιτούν την έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης.
Ωστόσο, το κατασκοπευτικό λογισμικό φέρεται να έχει αναπτυχθεί από ξένες κυβερνήσεις εναντίον αντιφρονούντων, δημοσιογράφων, διπλωματών και μελών του κλήρου. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ουγγαρία και η Ινδία.
Ο νέος χαρακτηρισμός - που τοποθετεί την NSO στους χάκερς από την Κίνα και τη Ρωσία - ήρθε τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη πολλαπλών περιπτώσεων δημοσιογράφων και ακτιβιστών που υπέστησαν hacking από ξένες κυβερνήσεις με τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, από μια κοινοπραξία δημοσιογράφων που συνεργάζονται με τη γαλλική μη κερδοσκοπική ομάδα Forbidden Stories.
Ο Guardian και άλλα μέλη της κοινοπραξίας αποκάλυψαν επίσης ότι οι αριθμοί κινητών τηλεφώνων του Εμανουέλ Μακρόν, του Γάλλου προέδρου, και σχεδόν ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου του περιλαμβάνονταν σε έναν κατάλογο ατόμων που διέρρευσε και επιλέχθηκαν ως πιθανοί στόχοι παρακολούθησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.