- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα της Πορτογαλίας
Σχεδόν χίλιοι πυροσβέστες παρέμεναν σήμερα στην περιοχή
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα της Πορτογαλίας - Έχουν καεί πάνω από 17.000 εκτάρια γης.
Ηρεμία επικρατούσε σήμερα το πρωί στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Πορτογαλία, αφού «τέθηκε υπό έλεγχο» αυτή που είχε ξεσπάσει στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει κατασβεστεί», δήλωσε ο Μιγκέλ Ολιβέιρα επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό TSF.
«Είναι ακόμη ενδεχόμενο και πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις», διευκρίνισε.
Σχεδόν χίλιοι πυροσβέστες παρέμεναν σήμερα στην περιοχή.
Major fire resumed in the center of Portugal, in Serra da Estrela Natural Park, a UNESCO World Heritage Site.
— KurdSat English (@KurdsatEnglish) August 16, 2022
Over 17,000 hectares of forest was lost to the fire. #Fire #ForestFire #Portugal #Climate #Environment
Η πυρκαγιά στη Σέρα ντα Εστρέλα, αν και τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι πορτογαλικές αρχές, που εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκδήλωση τριών εστιών ταυτοχρόνως τη Δευτέρα, ξεκίνησαν έρευνα.
Η πυρκαγιά αυτή, που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στα περίχωρα της Κοβίλχα στην κεντρική Πορτογαλία, έχει καταστρέψει μοναδικά δάση αυτού του παγκόσμιου γεωπάρκου αναγνωρισμένου από την Unesco που βρίσκεται στην καρδιά του ορεινού όγκου της Σέρα ντα Εστρέλα ο οποίος υψώνεται ως τα 2.000 μέτρα.
Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί 24 άνθρωποι, εκ των οποίων 3 σοβαρά, ενώ 45 πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους προληπτικά από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό. Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε το όχημά τους.
Smell of Portugal’s forest fires reaches Madridhttps://t.co/NFo1X5cp3P#EU #eunews #Portugal #Madrid #fire #wildfire #heatwave
— EU NEWS 🇪🇺 (@wtx_EU_news) August 17, 2022
Η πυρκαγιά στη Σέρα ντα Εστρέλα, η χειρότερη που έχει σημειωθεί φέτος το καλοκαίρι στην Πορτογαλία, έχει κάψει 250.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα, ακόμη προκαταρκτικά, στοιχεία.
Η Πορτογαλία ζει φέτος μια πρωτόγνωρη ξηρασία, ενώ ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος εδώ και σχεδόν 100 χρόνια. Από το Σάββατο αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA) να προβλέπει σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας ως τον Σεπτέμβριο, ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι «πιο ζεστός και πιο ξηρός» από το κανονικό.
🔥The wildfire in #Gironde, south-west France, is clearly shown in the #CopernicusAtmosphere regional ensemble PM10 forecast for today, also showing a large fire in eastern #Portugal and a #SaharanDust intrusion over the Iberian Peninsula.
— Copernicus ECMWF (@CopernicusECMWF) August 12, 2022
More info here: https://t.co/B4aDuUArt2 pic.twitter.com/sTeVh3AAvb
Τις επόμενες ημέρες «θα είμαστε αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο» πυρκαγιάς, προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ο Πορτογάλος υπουργός Εσωτερικών Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο.
Από την αρχή του έτους έχουν καεί στην Πορτογαλία 920.000 στρέμματα, ο βαρύτερος απολογισμός μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2017 που άφησαν πίσω τους σχεδόν 100 νεκρούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την προστασία της φύσης και των δασών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.