Κοσμος

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λονδίνο: Πυκνοί καπνοί στο London Bridge - Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Δείτε εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο London Bridge στο Λονδίνο
Φωτιά στο London Bridge στο Λονδίνο © Twitter / Cokes

Λονδίνο: Φωτιά κοντά στο London Bridge και πυκνοί καπνοί στην περιοχή - Η έκκληση των αρχών στους κατοίκους

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς στο Λονδίνο, κοντά στο London Bridge. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι της Τετάρτης (17/8).

Η φωτιά έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους σταθμούς London Bridge και Waterloo East. Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, καθώς οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η φωτιά ξέσπασε σε υπόγειο μαγαζί στην οδό Union Street, στο Southwark.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και μετά είδαμε καπνό να ανεβαίνει από παντού μαζί με μια επιβλαβή, τοξική μυρωδιά» δήλωσε ένας από τους άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο και πρόσθεσε: «Εκκενώσαμε -μαζί με όλους τους άλλους το εστιατόριο- και είδαμε μέρος ενός κτιρίου να καίγεται. Δεν ξέρω από πού προήλθε η φωτιά, αλλά σίγουρα ακούστηκε ένας δυνατός ήχος και ερείπια που το έκαναν να φαίνεται σαν να υπήρχε κάποια έκρηξη».

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Σάουθγουορκ και Λόντον Μπριτζ έκλεισαν, ενώ επιπτώσεις από την πυρκαγιά έχουν υποστεί και τα τρένα της γραμμής Jubilee. Το σιδηροδρομικό δίκτυο Rail Kent & Sussex ανακοίνωσε στο Twitter ότι η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων όπου «κανά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες».

Η Transport for London προειδοποίησε για σοβαρές καθυστερήσεις και είπε ότι τα τρένα δεν θα εξυπηρετούν σταθμούς μεταξύ Green Park και Canary Wharf. Οι σταθμοί του μετρό στο Southwark και στο London Bridge έχουν εκκενωθεί και κλείσει.

London Bridge fire: Plumes of black smoke fill sky above station

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ