- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέντε νέοι βομβαρδισμοί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία (βίντεο)
Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας δέχτηκε τα πυρά πυροβολικού, καθώς συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος. Οι νέοι βομβαρδισμοί στις κτιριακές εγκαταστάσεις.
Νέοι βομβαρδισμοί πυροβολικού στόχευσαν σήμερα την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, δήλωσε φιλορώσος αξιωματούχος των δυνάμεων κατοχής, κατηγορώντας τις δυνάμεις του Κιέβου για τους βομβαρδισμούς.
«Οι μαχητές του (Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια» δήλωσε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι σε αυτήν την περιοχή της νότιας Ουκρανίας.
Από την πλευρά της η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανέφερε ότι το συγκρότημα όπου στεγάζεται ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίστηκε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις.
Βομβάρδισαν αποθήκη με ραδιενεργά υλικά στη Ζαπορίζια
Η Energoatom είπε ότι βομβαρδίστηκε πέντε φορές η περιοχή του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο εργοστάσιο παραμένει υπό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) έκρουσε πρόσφατα νέο «καμπανάκι» για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ζητώντας άμεση πρόσβαση στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό τον ρωσικό έλεγχο. Το συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο καταλήφθηκε από τη Ρωσία τον πρώτο μήνα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το προσωπικό που εργάζεται στις εγκαταστάσεις είναι Ουκρανοί, ωστόσο η επικοινωνία τους με την ΙΑΕΑ δεν είναι καθημερινή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.