Κοσμος

Η Ιταλία αρχίζει τους εμβολιασμούς για την ευλογιά των πιθήκων - Ποιοι το κάνουν

545 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ιταλική επικράτεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκόμος με ειδική προστατευτική στολή για λοιμώδη νοσήματα
Νοσοκόμος με ειδική προστατευτική στολή για λοιμώδη νοσήματα © EPA/POOL

Στην Ιταλία ο εμβολιασμός για την ευλογιά των πιθήκων ξεκίνησε. Ποιοι καλούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Η Ιταλία ξεκίνησε σήμερα την εμβολιαστική εκστρατεία για την ευλογιά των πιθήκων, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο κατά την οποία οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Η εμβολιαστική της εκστρατεία ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα από άλλες χώρες που έχουν καταγράψει αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Οι πρώτες δόσεις από εμβόλια θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από σήμερα και ύστερα ενώ έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε για την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ -όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως- επίσης κήρυξαν παρόμοια κατάσταση για τη Δημόσια Υγεία στις 4 Αυγούστου.

Εμβολιασμοί για ευλογιά των πιθήκων στην Ιταλία - Ποιους αφορά

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες καθώς και οι διεμφυλικοί που είχαν πρόσφατα σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ή είχαν πρόσφατα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, θα μπορεί να εμβολιαστεί το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου του 2022. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή σχεδιασμός για μαζικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ