Κοσμος

Πυροβολισμοί στο Mall of America στη Μινεάπολη - Σκηνές πανικού (βίντεο)

Έντρομες οικογένειες τρέχουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στη Μινεάπολη απομακρύνονται από το Mall of America μετά τους πυροβολισμούς
Πολίτες στη Μινεάπολη απομακρύνονται από το Mall of America μετά τους πυροβολισμούς @thehill/Twitter

Πανικός στο Mall of America, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ. Έπεσαν πυροβολισμοί.

Πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό την Πέμπτη (4/08) στο Mall of America, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στη Μινεάπολη, σύμφωνα με την αστυνομία. Το εμπορικό κέντρο στην πολιτεία Μινεσότα τέθηκε σε lockdown για δύο ώρες περίπου.

Βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (social media) δείχνουν οικογένειες να τρέχουν στους διαδρόμους. Το Mall of America έχει περισσότερα από 500 εμπορικά καταστήματα.

«Το Mall of America τελεί αυτήν τη στιγμή υπό αποκλεισμό» ανέφερε μέσω Twitter η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένο» περιστατικό σε ένα από τα καταστήματα. «Παρακαλούμε μείνετε στο κοντινότερο ασφαλές σημείο μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός», πρόσθεσε απευθυνόμενη στους πελάτες.

Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί στο Mall of America - Έντρομοι επισκέπτες αρχίζουν να τρέχουν

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Twitter εικονίζει άνδρα να εισβάλει, φωνάζοντας σε κατάστημα της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike. Κατόπιν ακούγονται πυροβολισμοί.

Σε άλλο βίντεο παρουσιάζονται έντρομες οικογένειες να απομακρύνονται τρέχοντας, με παιδιά σε καροτσάκια ή κρατώντας τα από το χέρι, καθώς ιδιωτικοί φρουροί περιπολούν με τα όπλα στα χέρια, ενώ από τα μεγάφωνα του «Mall of America» ακούγεται το μήνυμα: «Προσοχή, εάν δεν είστε ακόμη σε ασφαλές σημείο, αναζητήστε καταφύγιο αμέσως».


«Επιχειρούμε στο βορειοδυτικό τμήμα του "Mall of America"», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Μπλούμινγκτον. Πρόκειται για συνοικία στα νότια της Μινεάπολης στην πολιτεία Μινεσότα. «Πολυάριθμοι αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου» πρόσθεσε.

Δύο ώρες, περίπου, μετά τους πυροβολισμούς στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, δόθηκε εντολή να αρθεί ο αποκλεισμός. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για θύματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ