- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ισπανία: Ελλείψεις σε παγάκια και περιορισμοί για την αγορά τους - Προβλήματα σε μπαρ και εστιατόρια
Ελλείψεις σε παγάκια στα μπαρ και τα εστιατόρια της Ισπανίας έφεραν ο καύσωνας, αλλά και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια, με τα σούπερ μάρκετ να θέτουν περιορισμούς στις ποσότητες που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες.
H αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona έχει περιορίσει τις πωλήσεις πάγου σε πέντε σακούλες ανά πελάτη, ενώ μία άλλη αλυσίδα, η Consum, επιτρέπει μόνο δύο.
Στην αρχή του έτους, οι παγοποιοί περιόρισαν την παραγωγή τους εν μέσω αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και αβεβαιότητας (λόγω Covid-19) για τα επίπεδα της ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τον τουρισμό όμως να έχει ανακάμψει και το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα από τα πιο ζεστά στην ιστορία της Ισπανίας, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και τη διανομή παγοκύβων έχουν αυξημένη δουλειά. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας εκτόξευσαν τη ζήτηση.
Ο Ρικάρντο Μπλάσκο, ιδιοκτήτης ενός εκ των παλαιότερων παγοποιείων στη Μαδρίτη, του Blasco Ice, λέει πως οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 50-60% από τις αρχές του έτους και καθυστέρησε την έναρξη της φετινής παραγωγής (ξεκίνησε τον Μάιο αντί για τον Μάρτιο) ώστε να αντισταθμίσει εν μέρει το αυξημένο κόστος. Το εργοστάσιό του λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο Μπάσκο εξηγεί πως δεν μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του και έχει χάσει τον ύπνο του λόγω της ανησυχίας ότι οι πελάτες του θα μείνουν δυσαρεστημένοι. «Είναι δύσκολο όταν δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες, ακόμη και αν το θέλεις», λέει και διαβεβαιώνει: «Πραγματικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε».
Σε πολλά σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αντικρίζουν άδειους καταψύκτες εκεί όπου περίμεναν να βρουν σακούλες με παγάκια. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε πρατήρια καυσίμων και συνοικιακά παντοπωλεία αναζητώντας προμήθειες.
Η Μερθέντες Νιέτο, ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στη Μαδρίτη, εξηγεί πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω των ελλείψεων. «Αν συνεχιστεί αυτό, θα δυσκολευτούμε να κρατήσουμε ανοικτό το μαγαζί», δήλωσε στο Reuters, σερβίροντας μοχίτο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.