Κοσμος

Σολτς στον Nord Stream1: Η τουρμπίνα είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία, αρκεί να το θέλει και η Ρωσία

Είχε σταλεί στον Καναδά για συντήρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fysiko-aerio-gen

Όλαφ Σολτς: Κατηγορεί τη Ρωσία για το φιάσκο της τουρμπίνας.

Τις εγκαταστάσεις του αγωγού Φυσικού Αερίου Nord Stream 1 επισκέφθηκε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, όπου επιθεώρησε την τουρμπίνα που προκάλεσε νέο επεισόδιο στην ενεργειακή κόντρα μεταξύ Μόσχας και Ευρώπης. Και δήλωσε ότι είναι έτοιμη να τεθεί ξανά σε λειτουργία, αρκεί να το θέλει και η Ρωσία.

Η τουρμπίνα πυροδότησε πολιτική διαμάχη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι το εξάρτημα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ενώ η Γερμανία χαρακτήρισε το επιχείρημά της «μπλόφα».

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να καταστήσω σαφές ότι αυτή η τουρμπίνα είναι έτοιμη για να τεθεί σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή», είπε. «Δεν υπάρχει τίποτα που να την εμποδίζει να μεταφερθεί στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom για να δικαιολογήσει τις χαμηλές ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη- στο 20% της χωρητικότητας αυτή τη στιγμή- έχει επικαλεστεί τα προβλήματα στην τουρμπίνα. Η τουρμπίνα είχε σταλεί στον Καναδά για εργασίες συντήρησης στο εργοστάσιο της Siemens Energy όπου κατασκευάστηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ