Κοσμος

Προάγγελος ύφεσης; Παγώνουν προσλήψεις και ετοιμάζουν περικοπές Goldman Sachs και Apple

Μετά τις Tesla και Meta

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προάγγελος ύφεσης; Παγώνουν προσλήψεις και ετοιμάζουν περικοπές Goldman Sachs και Apple
Wall Street © ΕPA Pool

Goldman Sachs - Apple: Περικοπές και πάγωμα προσλήψεων. 

Σε περιορισμό των προσλήψεων της προσανατολίζονται κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η Goldman Sachs, με τη διοίκηση της τελευταίας μάλιστα να προετοιμάζεται για δύσκολη περίοδο το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως μετέδωσε το CNBC.

Ο επικεφαλής οικονομικών της Goldman, Ντένις Κόλμαν, ανέφερε μιλώντας σε αναλυτές κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου πως η τράπεζα θα «ρίξει ταχύτητα» στην αντικατάσταση των υπαλλήλων που αποχωρούν, ενώ θα επαναφέρει και την αξιολόγηση του προσωπικού της στο τέλος κάθε έτους.

«Αυτό ήταν κάτι που είχε αναστείλει κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο Κόλμαν.

Σύμφωνα με το CNBC, το σύνολο του προσωπικού της Goldman αυξήθηκε κατά 15% το 2021, φτάνοντας τους 47.000 υπαλλήλους, με την τράπεζα να υπολογίζει 7,78 δισ. δολάρια για αποζημιώσεις του προσωπικού της, πάνω από το μισό των λειτουργικών της εξόδων.\

Την ίδια ώρα η Apple σκοπεύει να επιβραδύνει τον ρυθμό προσλήψεων και δαπανών το επόμενο έτος σε ορισμένες μονάδες της ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική ύφεση, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News.

Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όλες τις ομάδες και η Apple εξακολουθεί να σχεδιάζει ένα επιθετικό πρόγραμμα κυκλοφορίας προϊόντων το 2023 στο οποίο περιλαμβάνονται ακουστικά μικτής πραγματικότητας, την πρώτη μεγάλη νέα κατηγορία από το 2015, αναφέρει.

 Οι μετοχές της εταιρείας, εκπρόσωποι της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό, ανέστρεψαν την πορεία τους για να διαπραγματευτούν σχεδόν 1% κάτω, στα 148,95 δολάρια.

Η μείωση του ρυθμού προσλήψεων στην Apple αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη (μετά τις Meta και Tesla, όπως επίσης και ορισμένες τράπεζες των ΗΠΑ) στον κατάλογο των εταιρειών που προετοιμάζονται για μία πιθανή οικονομική επιβράδυνση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ