- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Σε τεχνική ύφεση η οικονομία.
Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.
Οπως μεταδίδει το CNBC, ο υψηλός πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και η εντατικοποίηση των πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα οδήγησε το ΑΕΠ σε μείωση κατά 0,9% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, μετά από πτώση 1,6% το πρώτο τρίμηνο.
Η έκθεση δείχνει πώς ο πληθωρισμός έχει υποβαθμίσει την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών και η αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Federal Reserve έχει αποδυναμώσει τομείς ευαίσθητους στα επιτόκια, όπως η στέγαση.
Αυτή η αδυναμία θα τροφοδοτήσει την ήδη έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν ή πότε οι ΗΠΑ εισέρχονται σε ύφεση. Η εκτίμηση του Dow Jones έκανε λόγο για άνοδο 0,3%. Δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ σημαίνουν «τεχνική ύφεση».
Υπενθυμίζεται πως χθες η Fed προχώρησε σε νέα επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων έως ότου ο πληθωρισμός τεθεί υπό έλεγχο και εμφανίσει ενδείξεις επιβράδυνσης. Βέβαια, τα σημερινά αποτελέσματα ενδέχεται να αυξήσουν τους φόβους στην αγορά ότι η οικονομία βρισκόταν ήδη σε ύφεση όταν η Τράπεζα προχώρησε σε σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής το β’ τρίμηνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.