- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυση από το Twitter κατά του Ελον Μασκ για παραβίαση της συμφωνίας 44 δισ. δολαρίων. Ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την ολοκλήρωση της εξαγοράς.
Το Twitter κατέθεσε την Τρίτη μήνυση κατά του Έλον Μασκ προκειμένου να τον αναγκάσει να τηρήσει την υπόσχεσή του για εξαγορά της εταιρείας, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης δικαστικής διαμάχης.
Εδώ και αρκετούς μήνες ο Μασκ απειλεί ανοιχτά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εξαγοράς, ενώ οι προσπάθειές του κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπου ισχυριζόταν ότι «τερμάτιζε» το deal επειδή το Twitter δεν του είχε δώσει πρόσβαση σε στοιχεία, τα οποία ο ίδιος κρίνει απαραίτητα προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ψεύτικων χρηστών στην πλατφόρμα.
Πλέον, ένας δικαστής από δικαστήριο εξειδικευμένο στον τομέα των επιχειρήσεων στο Ντέλαγουερ θα πρέπει να αποφασίσει εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων, παρά το συμβόλαιο που τον δεσμεύει να ολοκληρώσει την εξαγορά.
Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ έχει επτά δικαστές, οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να αναγκάσουν εταιρείες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Here we go: Twitter sues Elon Musk pic.twitter.com/Rz20U8YsdB
— kate conger (@kateconger) July 12, 2022
Μάλιστα, o Έλον Μασκ σχολίασε στο Twitter «Oh the irony lol», δηλαδή «Ω, τι ειρωνεία».
Oh the irony lol
— Elon Musk (@elonmusk) July 12, 2022
Οι μετοχές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης υποχώρησαν στα 34,06 δολάρια την Τρίτη από πάνω από τα 50 δολάρια που ήταν όταν η συμφωνία έγινε αποδεκτή από το συμβούλιο του Twitter στα τέλη Απριλίου.
Το Twitter χαρακτήρισε τους λόγους που επικαλέστηκε ο Μασκ ως «πρόσχημα» που δεν είχε βάση και δήλωσε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει είχε περισσότερο να κάνει με την πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς, ιδίως των μετοχών τεχνολογίας.
Twitter sues billionaire Elon Musk in an attempt to force through his $44bn deal to buy the social media giant https://t.co/2AuJmZ7iUX
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) July 12, 2022
Η μετοχή της Tesla, η κύρια πηγή της περιουσίας του Μασκ, έχει χάσει το 30% της αξίας της από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία και έκλεισε την Τρίτη στα 699,21 δολάρια.
Με πληροφορίες από New York Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.