Κοσμος

«Εκτός» της κούρσας διαδοχής του Τζόνσον ένα από τα φαβορί

Ο Μπεν Γουάλας δεν θα είναι υποψήφιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας λέει ότι δεν θα είναι υποψήφιος διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον
Μπεν Γουάλας © ΕPA Pool

Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας λέει ότι δεν θα είναι υποψήφιος διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον.

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Έπειτα από προσεκτική εξέταση και αφού το συζήτησα με συνεργάτες και με την οικογένειά μου, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», έγραψε ο Γουάλας στο Twitter.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι εστιασμένο στον σημερινό μου ρόλο και στο να κρατήσω ασφαλή αυτή τη σπουδαία χώρα», έγραψε.

Είναι άγνωστό γιατί ο 52χρονος Ουάλας στον οποίο δημοσκόπηση της YouGov έδινε το 51% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος αποχώρησε από την κούρσα. 

Το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας ανάδειξης του νέου ηγέτη θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη Δευτέρα, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης του αρμόδιου κομματικού οργάνου, της Επιτροπής 1922.

Ο ταμίας της Επιτροπής 1922 σερ Τζέφρι Κλίντον-Μπράουν δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του ελπίζουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ανάδειξη της τελικής δυάδας των υποψηφίων έως τις 21 Ιουλίου, την τελευταία ημέρα της κοινοβουλευτικής περιόδου πριν από τις θερινές διακοπές.

Η εσωκομματική διαδικασία προβλέπει ότι αυτό το τελικό ζευγάρι υποψηφίων θα τεθεί έπειτα στην κρίση της κομματικής βάσης, δηλαδή των κάτι παραπάνω από 100.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος που ενδεχομένως μέσα στον Αύγουστο θα κληθούν να επιλέξουν με επιστολική ψήφο τον νέο ηγέτη του κόμματος και της χώρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ