Κοσμος

Κύπρος: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα σε κλειστούς χώρους

Στο 13% η θετικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύπρος: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα σε κλειστούς χώρους
Μάσκα © Anna Shvets/PEXELS

Κορωνοϊός - Κύπρος: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους από την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Υποχρεωτική είναι και πάλι η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εσωτερικούς χώρους στην Κύπρο, από την Παρασκευή 8 Ιουλίου, με απόφαση της κυβέρνησης. Η απόφαση για επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών ελήφθη έπειτα από σχετική πρόταση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται διεθνώς αύξηση σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσηλευτήρια. Η αύξηση των επιμολύνσεων οφείλεται στις παραλλαγές ΒΑ.4, ΒΑ.5 και των εξελικτικών της υποστελεχών.

Κορωνοϊός - Κύπρος: Στο 13% το ποσοστό θετικότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2022, κατεγράφησαν 19.503 θετικά περιστατικά εντός της κοινότητας, από σύνολο 147.623 εξετάσεων (ποσοστό θετικότητας: 13%).

Η επιδημιολογική πορεία των τελευταίων ημερών εγείρει την ανάγκη αναθεώρησης των προστατευτικών μέτρων σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού και διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, σημειώνει το υπουργείο και τονίζει:

Ως εκ τούτου, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του υπουργείου για επαναφορά του μέτρου υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, από τις 8 Ιουλίου 2022.

Κορωνοϊός: Συστάσεις για αυξημένη προσοχή

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκα, απόσταση, υγιεινή χεριών) προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα και όπου κρίνεται αναγκαίο, λαμβάνονται μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ