- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η οικογένεια του Ασάνζ ζητά από την γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει στις ΗΠΑ
Ζητούν από το Βερολίνο να ασκήσει την επιρροή του στο NATO και να υπερασπιστεί την υπόθεσή του
Υπόθεση Τζούλιαν Ασάνζ: Η οικογένεια του ιδρυτή του WikiLeaks καλεί τη Γερμανία να παρέμβει στις ΗΠΑ.
Ο πατέρας και ο αδελφός του Τζούλιαν Ασάνζ κάλεσαν χθες Δευτέρα τη γερμανική κυβέρνηση να παρέμβει στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να του ζητήσει να βάλει στο αρχείο τις ποινικές διώξεις σε βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.
«Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να εκφράσει στον πρόεδρο Μπάιντεν τις ανησυχίες της για την υπόθεση αυτή και να ζητήσει οι διώξεις να εγκαταλειφθούν», είπε ο Γκάμπριελ Σίπτον, ο αδελφός του Ασάνζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε την εντολή έκδοσης στις ΗΠΑ του Ασάνζ, ο οποίος πρόκειται να ασκήσει έφεση. Ο πενηντάρης Αυστραλός διώκεται από τις αμερικανικές αρχές για κατασκοπεία και κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή 175 χρόνων κάθειρξης για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων.
Η οικογένειά του και υποστηρικτές του τονίζουν πως πρόκειται για δημοσιογράφο και υπερασπιστή των ελευθεριών του Τύπου και της έκφρασης.
Ο πατέρας και ο αδελφός του ζητούν από το Βερολίνο να ασκήσει την επιρροή του στο NATO και να υπερασπιστεί την υπόθεση του ανθρώπου τους στην επικείμενη σύνοδο της G7 στη Βαυαρία στα τέλη του μήνα.
«Θεωρούσα πάντα ότι το να μην κάνεις τίποτα είναι μια μορφή έγκρισης, συνέργειας», είπε ο πατέρας του Ασάνζ, ο Τζον Σίπτον.
«Όταν προσπαθείς να μιλήσεις για την ελευθερία του Τύπου στη Ρωσία ενώ εγκρίνεις την έκδοση ενός δημοσιογράφου και εκδότη επειδή έκανε τη δουλειά του, χάνεις τα επιχειρήματά σου», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ Σίπτον.
Τα δύο μέλη της οικογένειας του Τζούλιαν Ασάνζ προγραμμάτιζαν να έχουν χθες Δευτέρα και σήμερα συναντήσεις με Γερμανούς κοινοβουλευτικούς, μέλη ομάδας η οποία υποστηρίζει τον ιδρυτή του WikiLeaks.
Πάντως ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστραϊτ ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει καμία πιθανότητα πολιτικής παρέμβασης της Γερμανίας σε δικαστική διαδικασία σε άλλη χώρα.
«Η νομική διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, θα δυσπιστούσα όσον αφορά μια πολιτική παρέμβαση», είπε ο Χέμπεστραϊτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση αυτή.
Ο ιδρυτής του WikiLeaks πέρασε προηγουμένως επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου είχε καταφύγει το 2012.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Για «πληγές του Φαραώ» κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Οι καταγγελίες συγγενών και οι πληροφορίες για ρωσικά δίκτυα στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά δεξαμενόπλοιων
Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ επαφής έξω από εστιατόριο
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.