- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην Γερμανία προετοιμάζονται για νέο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο
Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει κάποια νέα παραλλαγή
Γερμανία: Προετοιμασία για ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού από το φθινόπωρο - Προσαρμοσμένα εμβόλια το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο.
Σχέδιο προετοιμασίας για ενδεχόμενο νέο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο προωθεί ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος πάντως θεωρεί το «μεσαίο» σενάριο μιας «όχι ιδιαίτερα επικίνδυνης παραλλαγής», ως επικρατέστερο, ενώ αναμένει τα «προσαρμοσμένα» εμβόλια το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο.
Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία επικρατεί η υποπαραλλαγή ΒΑ. 2 της παραλλαγής «Όμικρον», αλλά το ποσοστό της υποπαραλλαγής ΒΑ.5 αυξάνεται, δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ. «Ακόμη και αν αποδειχτεί πιο μεταδοτική από τις ΒΑ. 1 και ΒΑ. 2, δεν πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνη παραλλαγή», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας.
Το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας ζήτησε χθες, Τετάρτη, από τον κ. Λάουτερμπαχ ταχύτατη προετοιμασία για το φθινόπωρο και τον χειμώνα και παρουσίασε τρία πιθανά σενάρια. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή θεωρεί επικρατέστερο το μεσαίο σενάριο, με τις λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις, «αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα υπάρξουν νέες παραλλαγές, πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες», τόνισε.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ο Καρλ Λάουτερμπαχ σημείωσε ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπάρχει επάρκεια νέων εμβολίων, προσαρμοσμένων στις παραλλαγές, και ανέφερε ότι η Moderna έχει «πολλά υποσχόμενα δεδομένα», ενώ υπάρχει επαφή της κυβέρνησης και με την BioNTech. «Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολύ καλά προσαρμοσμένα εμβόλια», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι στόχος όλων είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από άποψη προστασίας με τον μικρότερο δυνατό περιορισμό ελευθεριών.
Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσίασε και ο αυστριακός υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ, κάνοντας λόγο για νέα κύματα της πανδημίας όχι μόνο φέτος, αλλά και στο μέλλον. «Μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά για να περιορισουμε τα κρούσματα και να ανακουφίσουμε το σύστημα υγείας. Η μέθοδος που επιλέγουμε είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο κ. Ράουχ και τόνισε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να έχει περιπέσει σε «ανυποληψία», επειδή δεν εμποδίζει τη μόλυνση, αλλά «δεν είναι αυτό το μήνυμα, καθώς προστατεύει από το να αρρωστήσει κάποιος βαριά και να καταλήξει στο νοσοκομείο ή και στην εντατική».
Ο κ. Ράουχ προέβλεψε ακόμη ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν και πάλι το καλοκαίρι, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι για την ώρα ορατό ένα λοκντάουν, ενώ βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας θα επανέλθει το φθινόπωρο, «διοτι είναι το ηπιότερο μέτρο», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.