- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Το 82% των Ουκρανών λέει «όχι» στην παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία
Η νέα δημοσκόπηση για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και το 82% των Ουκρανών ζητά να μη γίνει καμία παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία στο πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας.
Το 82% των Ουκρανών πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραχωρήσει κανένα από τα εδάφη της στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα της Ρωσίας να επιχειρήσει γενική επίθεση στο Κίεβο και έχοντας ισοπεδώσει γειτονικές πόλεις και χωριά, οι μάχες επικεντρώθηκαν στην Ανατολική Ουκρανία και τα νότια της χώρας. Πλέον, σφοδρές μάχες διεξάγονται στο Ντονμπάς, όπου βρίσκονται οι περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, τις οποίες η Ρωσία έχει αναγνωρίσει.
«Κλειδί» θεωρείται η μάχη της Σεβεροντονιέτσκ -πόλης στο Λουχάνσκ που ελέγχεται ακόμα από τον ουκρανικό στρατό. Ήδη, οι Ρώσοι βομβάρδισαν κομβική γέφυρα που ενώνει την πόλη με τη γύρω περιοχή, καθώς προετοιμάζουν πυρετωδώς πολιορκία ανάλογη με αυτήν στη Μαριούπολη.
Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου μεταξύ 13 και 18 Μαΐου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν στηρίζει εδαφικές παραχωρήσεις, ακόμη και αν η αυτή η θέση παρατείνει τον πόλεμο και αυξήσει την απειλή για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί δεν σταματούν να αντιστέκονται στη Ρωσία
Το 10% των 2.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα έκριναν αποδεκτό για την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη, ενώ το 8% δήλωσε αναποφάσιστο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 77% των Ουκρανών που ζουν σε κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη αντιτάσσονται σε οποιαδήποτε παραχώρηση γης.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία και έχει πει ότι αυτήν τη στιγμή δεν επιδιώκει κατάπαυση του πυρός παρά τις εκκλήσεις από Ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.
Σε συνέντευξή του στο Reuters το Σάββατο, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ τόνισε ότι επί του παρόντος οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός απλώς θα καθυστερούσε τη συνέχιση των μαχών. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είχε προσαρτήσει παράνομα την Κριμαία το καλοκαίρι του 2014.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.