- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ για Κίνα: Μη βιώσιμη η πολιτική «μηδενικής ανοχής» κατά της Covid
Και ενώ συνεχίζεται η μυστικοπάθεια του Πεκίνου
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριξε ότι η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που υιοθετεί η Κίνα κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που υιοθετεί η Κίνα κατά της Covid-19 δεν είναι βιώσιμη δεδομένου του τι είναι γνωστό για τη νόσο αυτή, κατά τη διάρκεια σπάνιων δημόσιων δηλώσεων από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ με επίκεντρο τη διαχείριση του ιού από μια κυβέρνηση.
«Δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του ιού αυτή τη στιγμή και εκείνη που προβλέπουμε για το μέλλον (…) το να υιοθετηθεί μια διαφορετική στρατηγική είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Μιλώντας μετά τον Τέντρος, ο διευθυντής θεμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν είπε ότι ο αντίκτυπος της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη μαζί με τις επιπτώσεις στην οικονομία μιας χώρας από οποιαδήποτε πολιτική Covid.
«Είναι καιρός να πατήσουμε το κουμπί της επανεκκίνησης», υποστήριξε ο Ράιαν, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η στρατηγική επέτρεψε στην Κίνα να καταγράψει έναν πολύ μικρό αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό της.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι η Κίνα κατέγραψε 15.000 θανάτους από τότε που ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γουχάν στα τέλη του 2019, ένας σχετικά χαμηλός αριθμός σε σύγκριση με τους 999.475 στις ΗΠΑ και περισσότερους από 500.000 στην Ινδία.
«Είναι κάτι που η Κίνα θέλει να προστατεύσει», παραδέχθηκε ο ίδιος.
Μπροστά στην αύξηση του αριθμού των νεκρών από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, είναι λογικό η κυβέρνηση να αντιδράσει, σημείωσε ο Μάικλ Ράιαν, «όμως όλες αυτές οι ενέργειες, όπως το επαναλαμβάνουμε από την αρχή, πρέπει να λαμβάνονται με σεβασμό στους ανθρώπους και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η Κίνα είχε για μία ακόμη φορά διαβεβαιώσει ότι θα συνέχιζε τη στρατηγική της μηδενικών κρουσμάτων Covid, ένα «τεράστιο πλεονέκτημα» στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, παρά την αγανάκτηση στη Σαγκάη, όπου κάτοικοι σε αυστηρό lockdown διαμαρτύρονται χτυπώντας από τα παράθυρά τους κατσαρόλες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.