Νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων στη Ρωσία ετοιμάζει η Βρετανία - Τι περιλαμβάνει
Απαγορεύσεις εξαγωγών και υψηλότεροι δασμοί
Ουκρανία: Η Βρετανία ανακοινώνει νέες εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία - Αναλυτικά τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει απαγορεύσεις εξαγωγών προοριζόμενων για τη βιομηχανία και υψηλότερους τελωνειακούς δασμούς, ειδικά στο παλλάδιο.
«Αυτό το μεγάλο πακέτο κυρώσεων θα καταφέρει ακόμα περισσότερες ζημιές στη ρωσική πολεμική μηχανή», σχολίασε η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.
Οι τελωνειακοί δασμοί θα αυξηθούν κατά 35 εκατοστιαίες μονάδες, ειδικά στην πλατίνα και στο παλλάδιο –πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία–, ενώ οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν αγαθά προοριζόμενα για τη βιομηχανία στη Ρωσία, ειδικά τα βαριά μηχανήματα, αλλά όχι μόνο (χημικά, πλαστικά, καουτσούκ...).
«Η Ρωσία είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς πλατίνας και παλλάδιου και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο» για την εξαγωγή των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Συντηρητικών.
Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν εμπορεύματα αξίας 1,7 δισεκ. λιρών (περίπου 2 εκατ. ευρώ), κατά το Λονδίνο. Συνολικά, οι βρετανικές κυρώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο αγαθά αξίας 4 δισεκ. λιρών αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια, την 24η Φεβρουαρίου.
Το Λονδίνο έχει επίσης ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε πάνω από 1.000 πρόσωπα και πάνω από 100 επιχειρήσεις μετά την εισβολή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.