Κοσμος

Νίκη Μακρόν δείχνουν τέσσερις σημερινές δημοσκοπήσεις

Στις 21.00 τα πρώτα αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
(Gonzalo Fuentes; Pool via AP)
Gonzalo Fuentes; Pool via AP

Ο Εμμανουέλ Μακρόν εκτιμάται ότι θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο LN24.

Στη Γαλλία είναι στραμμένα τα βλέμματα στον δεύτερο και κρίσιμο γύρο των προεδρικών εκλογών, τόσο για τη χώρα όσο και για το μέλλον της Ευρώπης. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν, απέναντι στην υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν.

 

Σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την Κυριακή από τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν λαμβάνει από 55% μέχρι 58%, ενώ η Μαρίν Λεπέν μεταξύ 42% και 45% των ψήφων, σύμφωνα με το LN24. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από έρευνες που έγιναν με πολίτες που έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για το ποιός η ποιά θα βρεθεί εντός του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων τα επόμενα πέντε χρόνια θα δημοσιοποιηθούν με το κλείσιμο και της τελευταίες κάλπης στις 21:00, ώρα Ελλάδας. Στις περισσότερες γαλλικές εκλογικές περιφέρειες οι κάλπες κλείνουν στις 20:00, ώρα Ελλάδας, αλλά στις οκτώ μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας κλείνουν στις 21:00.

Tο ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών έως το μεσημέρι τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) ανερχόταν σε 26,41%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας. 
Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με την ίδια χρονική στιγμή στις εκλογές του 2017, όταν ανερχόταν στο 28,23%, όμως υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2022 πριν από δύο εβδομάδες, όταν ανερχόταν σε 25,48% έως το μεσημέρι.

Αναλυτές αναφέρουν ότι μια χαμηλή συμμετοχή προστίθεται στην αβεβαιότητα που περιβάλλει το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ