- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπλίνκεν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022
Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Ο Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στους Ευρωπαίους συμμάχους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως o πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2022, όπως μεταδίδει το CNN.
Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι της Δύσης εκφράζουν όλο και περισσότερο την εκτίμηση ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σύντομα. Σε δηλώσεις τους στο CNN, ορισμένοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς για πόσο καιρό θα μπορούσε να συνεχιστεί ο πόλεμος.
Secretary of State Antony Blinken told European allies that the United States believes the Russian war in Ukraine could last through the end of 2022, two European officials have told CNN https://t.co/xTVyq88tXE
— CNN (@CNN) April 15, 2022
Το ενδεχόμενο αυτός ο πόλεμος να είναι μακροχρόνιος αποτελεί μια αλλαγή στις εκτιμήσεις ότι η Ρωσία αναμενόταν να καταλάβει γρήγορα το Κίεβο, ενώ αντικατοπτρίζει και τις αποτυχίες της Μόσχας στο πεδίο των μαχών.
Ρωσικό διάβημα στις ΗΠΑ: Απειλεί με «απρόβλεπτες συνέπειες»
Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.
«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» έγραψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εφημερίδα επικαλούμενη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.
Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσινγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα «Moskva».
Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως έπληξε ένα στρατιωτικό στόχο στις παρυφές του Κιέβου με πυραύλους κρουζ και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Με πληροφορίες από CNN
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.