- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Μπούκα της Ουκρανίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ (εικόνες)
Αντίκρισαν ομαδικούς τάφους με δεκάδες αμάχους που δολοφονήθηκαν
Στην πόλη Μπούκα, στην Ουκρανία, βρίσκονται η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ. Οι πρώτες εικόνες. Οι δύο Ευρωπαίοι αντίκρισαν ομαδικούς τάφους.
Στη μαρτυρική πόλη Μπούκα στην Ουκρανία βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Η μικρή πόλη κοντά στο Κίεβο (βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας) έχει γίνει σύμβολο της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία.
Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν στη μέση του δρόμου, στις αυλές σπιτιών και στα πεζοδρόμια. Οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή.
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αντίκρισαν ομαδικούς τάφους στην Μπούκα, όπου θάφτηκαν δεκάδες αμάχοι που δολοφονήθηκαν. Η σφαγή στην Μπούκα αποκαλύφθηκε μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ουκρανία.
⚡️Josep Borrell, Ursula von der Leyen and Slovak Prime Minister Eduard Heger visited #Bucha. pic.twitter.com/wZmWGBa9iW
— NEXTA (@nexta_tv) April 8, 2022
Έρευνα για τη σφαγή στην Μπούκα της Ουκρανίας
Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά και βρέθηκαν νεκροί στην Μπούκα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων είναι «το επόμενο στάδιο», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη, κοντά στο Κίεβο.
«Ο κόσμος είναι ήδη βαθύτατα σοκαρισμένος» είπε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, μιλώντας σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μπούκα. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας».
Ο Βρετανός διπλωμάτης έφτασε στην Μπούκα, συνοδευόμενος από τον Αμίν Αουάντ, τον συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση. Μαζί πήγαν μπροστά στο δημαρχείο, λίγα λεπτά αφότου υψώθηκε στη στέγη του και πάλι η ουκρανική σημαία, για πρώτη φορά μετά την κατοχή της πόλης από τους Ρώσους.
Ο Γκρίφιθς μίλησε με ένα στέλεχος του δήμου και στη συνέχεια πήγε πεζός στον μαζικό τάφο που έσκαψαν οι Ουκρανοί κοντά σε μια εκκλησία. Εκεί μίλησε για περίπου 20 λεπτά με έναν τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος του εξήγησε πώς σκοτώνονταν οι άμαχοι τις τελευταίες εβδομάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ισχύει για όλα τα πλοία, ανεξαρτήτως σημαίας - Αφορά όλη την ακτογραμμή
Από τις οικογενειακές παέγιες μέχρι τις οργανωμένες πλαζ στην Ιταλία
Το υλικό δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα
Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιθέσεις και εκφοβισμοί κατά του προσωπικού που διανέμει ζωτικής σημασίας εφόδια στους αμάχους
«Ίσως να μας ονομάσουμε και “φύλακες αγγέλους” των Στενών»
Έμεινε ακινητοποιημένη μετά από πτώση και κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη βρύση
Λονδίνο και Βρυξέλλες στοχοποιούν για πρώτη φορά από κοινού τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών
Στόχος η προστασία των ανηλίκων από τους αλγόριθμους και η ασφαλέστερη πρόσβαση στο διαδίκτυο
Η Ευρώπη στρέφεται σε νέους προμηθευτές και αυξάνει την εγχώρια παραγωγή
Παρουσία Ζελένσκι και Μητσοτάκη η κρίσιμη συνάντηση υπό τον Μακρόν
Περίπου 8.000 στρέμματα είχαν καεί σήμερα το πρωί
Χωρίς τέλος η διαμάχη για τα Στενά του Ορμούζ
Δραματική αύξηση των θανάτων σε 27 ευρωπαϊκές χώρες
Πολίτες κρύφτηκαν στην τουαλέτα για να σωθούν, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ
Ο αγαπημένος ηθοποιός του Jurassic Park είχε αποκαλύψει τη μάχη του με τον καρκίνο
Οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι προσλήφθηκαν λίγες ημέρες πριν τη ληστεία και ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα κοσμήματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.