Κοσμος

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των νεών κρουσμάτων κορωνοϊού

Μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Η Βρετανία αίρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς
Βρετανία-Λονδίνο © EPA Pool

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Με βάση ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) εκτιμά ότι 4,9 εκατ. άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα συγκριτικά με 4,3 εκατ. την πρώτη εβδομάδα του έτους, το οποίο ήταν το προηγούμενο ρεκόρ στη χώρα των 67 εκατ. κατοίκων.

Περίπου 700.000 επιπλέον άνθρωποι μολύνθηκαν συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, που θεωρείται περισσότερο αξιόπιστη από τις καθημερινές στατιστικές που βασίζονται στην προθυμία ή μη των ασθενών να υποβληθούν σε τεστ και να γνωστοποιήσουν το αποτέλεσμά του στις αρχές.

Την ίδια ώρα όμως πίεση λόγω της κατάστασης δέχεται όμως και το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), καθώς όχι μόνο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ανεβαίνουν, αλλά και η έλλειψη του υγειονομικού προσωπικού λόγω καραντίνας αυξάνεται. Ο αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Γούιτι, παραδέχτηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι «η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί πίεση στον Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)», όμως αναγνώρισε ότι «ευτυχώς αυτό δεν μεταφράζεται σε πολλούς διασωληνωμένους και θανάτους».

Σχεδόν 17.500 χιλιάδες ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό και μόνο οι 300 από αυτούς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, οι θάνατοι παραμένουν σταθερά πάνω από τους 100 ημερησίως. Υπενθυμίζεται ότι η τέταρτη δόση έχει ξεκινήσει για τους άνω των 75 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ από σήμερα η κυβέρνηση θα σταματήσει τη δωρεάν διάθεση των rapid test ως μέρος του πλάνου «living with Covid».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ