Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για εκρήξεις στην πόλη Λβιβ

Τι αναφέρει το Reuters

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για εκρήξεις στην πόλη Λβιβ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για εκρήξεις στην πόλη Λβιβ © EPA/SEDAT SUNA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στην πόλη Λβιβ όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Reuters καπνός υψώνεται μετά από τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ εκεί έχουν μεταφερθεί πολλές πρεσβείες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε ότι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πόλη. «Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο Λβιβ. Όλοι πρέπει να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να παραμείνουν εντός των οικιών τους», τόνισε Ουκρανός αξιωματούχος.

Η πόλη Λβιβ βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία
Η πόλη Λβιβ βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία © Google/maps

Σύμφωνα με τον Guardian σημειώθηκαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις, με μία από αυτές να χτυπά κοντά στον πύργο τηλεπικοινωνιών της πόλης. Η ανταποκρίτρια του Sky News δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες από το σημείο.

Το Λβιβ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ήταν σχετικά ασφαλές από τις ρωσικές επιθέσεις. Σημειώνεται ότι στην Πολωνία βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακυρώνεται η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Κίεβο

O δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Κίεβο.

Το πρωί ο δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί και θα ισχύει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου.

Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε ότι τελικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει ως είχε, δηλαδή από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Κυριακής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ