Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 847 άμαχοι σκοτώθηκαν στη ρωσική εισβολή

Οι τραυματίες έχουν φθάσει τις 1.399

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Κίεβο πατέρας κρατά στην αγκαλιά το μωρό του σε υπόγειο καταφύγιο
Στο Κίεβο πατέρας κρατά στην αγκαλιά το μωρό του σε υπόγειο καταφύγιο © EPA/ROMAN PILIPEY

Στην Ουκρανία τουλάχιστον 847 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Οι άμαχοι στην Ουκρανία που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, έχουν φθάσει τους 847, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR).

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 24η ημέρα. Οι άμαχοι που έχουν τραυματιστεί, ανέρχονται σε 1.399.

Οι αριθμοί είναι για το χρονικό διάστημα από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως και τις 18 Μαρτίου 2022. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες προκλήθηκαν από εκρηκτικό πολεμικό υλικό, όπως:

  • Βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, καθώς
  • πυραύλους από αεροπορικές επιδρομές.

Ο πραγματικός απολογισμός πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος. Σημειώνεται ότι το OHCHR δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει τις αναφορές για θύματα από πολλές πόλεις που έχουν πληγεί σοβαρά από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ακολουθεί βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χάρκοβο, Κίεβο και Λβιβ.

Ukraine invasion: Russia targets Lviv, Kyiv and Kharviv with missiles and shells

Η Ρωσία χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal (το προσωνύμιό τους σημαίνει «εγχειρίδιο», ή «στιλέτο»), προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

Ανέφερε, επίσης, ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Μόσχα.

Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι είναι αδύνατο να επαληθεύσει τις ανακοινώσεις αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Περισσότεροι από 6.600 άνθρωποι εγκατέλειψαν πόλεις στην Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 6.623 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Σάββατο τις πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος -πολύ λιγότεροι από αυτούς που κατάφεραν να διαφύγουν την προηγούμενη ημέρα.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι 4.128 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη.

Την Παρασκευή, 9.145 άνθρωποι κατάφεραν να φύγουν από πόλεις σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ