Κοσμος

Χάρκοβο: Διασώστες βγάζουν ζωντανό άνδρα μέσα από χαλάσματα

Καρέ καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Ανατολική Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο άνδρας που βγήκε ζωντανός από τα χαλάσματα στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία
Ο άνδρας που βγήκε ζωντανός από τα χαλάσματα στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία © YouTube/Guardian News

Στην Ανατολική Ουκρανία, στο Χάρκοβο, διασώστες απεγκλωβίζουν ζωντανό άνδρα από τα χαλάσματα κτιρίου μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, διασώστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ζωντανό έναν άνδρα που παγιδεύτηκε στα ερείπια κτιρίου, το οποίο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι διασώστες καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν τον παγιδευμένο άνδρα στο Χάρκοβο.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία και απομακρύνοντας πέτρες και μπάζα με τα χέρια τους, οι διασώστες στην Ανατολική Ουκρανία κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό τον εγκλωβισμένο άνδρα από τα χαλάσματα.

Ukrainian rescuers free man trapped in rubble after Russian shelling in Kharkiv

Ζελένσκι για πόλεμο στην Ουκρανία: «Διατηρούμε τον έλεγχο σε περιοχές - κλειδιά»

Ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο σε αρκετές περιοχές - κλειδιά, την ώρα που οι Ρώσοι εντείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Τα ουκρανικά στρατεύματα αντέδρασαν σε κάθε επιχείρηση των ρωσικών μονάδων» δήλωσε ο Ζελένσκι. Και διαβεβαίωσε τους κατοίκους σε πόλεις όπως η Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), Χάρκοβο (ανατολικά) και Τσερνιχίβ (βόρεια), που πολιορκούνται από τα ρωσικά στρατεύματα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα τους εγκαταλείψουν.

«Από τον στρατό ως την εκκλησία, οι πάντες κάνουν ό,τι μπορούν για τον ουκρανικό λαό» συνέχισε ο Ζελένσκι, τονίζοντας ότι «θα είσαστε ελεύθεροι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ