Κοσμος

Διαλύεται το Χάρκοβο - Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα (βίντεο)

Βομβαρδισμένα κτίρια, κατεστραμμένοι δρόμοι, διαλυμένα ΜΜΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμοί από τη Ρωσία στο Χάρκοβο
Βομβαρδισμοί από τη Ρωσία στο Χάρκοβο © YouTube/The Sun

Το Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία βομβαρδίζεται ασταμάτητα από τη Ρωσία. Εικόνες καταστροφής από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από το Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία δεν σταματά τους βομβαρδισμούς. Η πόλη - κλειδί και σημαντικό βιομηχανικό κέντρο στην Ουκρανία παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, με τους Ρώσους να έχουν εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 24ωρα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Χάρκοβο, παρουσιάζονται οι μεγάλες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Όπου και να στρέψει η κάμερα, υπάρχουν εικόνες καταστροφής. Οι Ρώσοι ισοπεδώνουν το Χάρκοβο, βομβαρδίζοντας κτίρια, δρόμους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετατρέποντας τα πάντα σε συντρίμμια και χαλάσματα.

Κατεστραμμένα σπίτια, διαλυμένοι δρόμοι και ισοπεδωμένα λεωφορεία και τραμ είναι η εικόνα αποκάλυψης που αντικρίζουν οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι κάτοικοι που έχουν παραμείνει στην πόλη.

Apartments and public transport in ruins after Russian airstrikes on Kharkiv, Ukraine

Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο - Αυξάνονται οι νεκροί

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 τη ζωή τους απο πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην πολιορκημένη περιοχή Χάρκοβο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ρώσοι στρατιώτες έριξαν πυρά πυροβολικού στην πόλη Μερέφα στην περιοχή Χάρκοβο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Ένα σχολείο και ένα πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκαν. 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση» αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook η περιφερειακή εισαγγελία.

Η πόλη Μερέφα βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρκοβο. «Ο έλεγχος στα ερείπια συνεχίζεται» γνωστοποιήσε ακόμα η εισαγγελία.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από την εκτόξευση βομβών διασποράς στο χωριό Κοζάχα Λοπάν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος ενός γειτονικού χωριού στο Facebook. Και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν τον σταθμό, καταστήματα, φαρμακεία και άλλα πολιτικά κτίρια στο κέντρο του χωριού».

Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανοί στο Χάρκοβο έστησαν ενέδρα σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα, με κάμερα να καταγράφει καρέ καρέ την επίθεση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ