- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ουκρανός υπουργός: Ο Πούτιν να χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου
Η έκκληση προς τους ευρωβουλευτές
Ουκρανός υπουργός ζητά από την Ε.Ε. να χαρακτηρίσει τον Πούτιν εγκληματία πολέμου.
Ως «εγκληματία πολέμου» κάλεσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρέζνικοφ την Ε.Ε. να αναγνωρίσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε ομιλία του στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε πως «το Κρεμλίνο είναι ο Χίτλερ των ημερών μας».
Ο Ολεξίι Ρέζνικοφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, μέσω τηλεδιάσκεψης, περιέγραψε την «κτηνώδη βαρβαρότητα» με την οποία ο ρωσικός στρατός χτυπά αδιάκριτα αστικές περιοχές στην Ουκρανία.
«Δεν είναι απλώς ένας πόλεμος είναι κρατική τρομοκρατία» είπε και πρόσθεσε «ο ρωσικός στρατός συνειδητά εξολοθρεύει τον άμαχο πληθυσμό».
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τραγική η κατάσταση στη Μαριούπολη»
Ο Ρέζνικοφ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την πολιορκία πόλεων από τις ρωσικές δυνάμεις. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην τραγική κατάσταση στη Μαριούπολη, όπου άνθρωποι κρύβονται στα καταφύγια χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα και χαρακτήρισε «κτηνωδία» τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης, όπου 1.200 γυναίκες και παιδιά έβρισκαν καταφύγιο στα υπόγειά του, ενώ στην οροφή του κτιρίου είχαν γράψει - με γράμματα που διακρίνονταν από ψηλά - τη λέξη «παιδιά».
Μέσα σε τρεις εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 400 σχολεία, 110 νοσοκομεία και πάνω από 1.000 πολυκατοικίες σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, ο οποίος μίλησε και για τις ρωσικές απώλειες. Πάνω από 14.000 Ρώσσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία, είπε ο Ρέζνικοφ, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί τελικά θα νικήσουν.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ζήτησε από την ΕΕ να παράσχει περισσότερη βοήθεια σε όπλα στη χώρα του. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας για την ταχύτητα με την οποία η ΕΕ ενέκρινε βοήθεια σε όπλα, ύψους 500 εκατ. ευρώ, όμως είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα πολεμοφόδια, μεταξύ άλλων, πολεμικά αεροσκάφη, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα.
Ο Ουκρανός υπουργός κάλεσε επίσης την ΕΕ να εντείνει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να ασκήσει πίεση σε πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες που συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη Ρωσία.
Τέλος, ο Ρέζνικοφ επέκρινε έντονα την άρνηση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. «Θα χάνουμε όλο και περισσότερες ζωές», είπε. «Όσο περισσότερο διστάζετε, τόσο περισσότερο τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα το αντιλαμβάνονται ως έγκλημα κατά της Ουκρανίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.