Κοσμος

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε σορός 4χρονης 62 χρόνια μετά τη δολοφονία της

Το χρονικό της δολοφονίας και η ταυτοποίηση του DNA της Sharon Lee Gallegos.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσο για την 4χρονη Sharon Lee Gallegos
Σκίτσο για την 4χρονη Sharon Lee Gallegos © Youtube / NBC

ΗΠΑ: Θύμα δολοφονίας ταυτοποιήθηκε μετά από 62 χρόνια - Η 4χρονη Sharon Lee Gallegos είχε απαχθεί και καεί - Μυστήριο για την ταυτότητα των δραστών

Μετά από 62 χρόνια ερευνών ταυτοποίηθηκε από την Αστυνομία της Αριζόνα των ΗΠΑ η σορός ενός κοριτσιού μόλις 4 ετών. Ένας δάσκαλος είχε βρει τα καμένα λείψανα μιας νεαρής κοπέλας και η υπόθεση ταυτοποίησης για πολλά χρόνια είχε τον τίτλο «Little Miss Nobody». Πλέον, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί και τα οστά ανήκουν στη μικρή Sharon Lee Gallegos, η οποία δολοφονήθηκε μετά την αρπαγή της. 

Οι αρχές με τη βοήθεια της επιστήμης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το DNA της 4χρονης με τα λείψανα του κοριτσιού, δίνοντας τέλος στο θρίλερ εξαφάνισης του κοριτσιού. 

Sharon Lee Gallegos: Η υπόθεση δολοφονίας της 4χρονης - Τι έγινε πριν από 62 χρόνια

Η τετράχρονη Sharon Lee Gallegos απήχθη ενώ έπαιζε στην αυλή της γιαγιάς της στο Alamagordo του Νέου Μεξικού, στις 21 Ιουλίου 1960. Την πήρε «ένα ζευγάρι που την καταδίωκε», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά.

Και μπορεί η ταυτοποίηση να έγινε, όμως, μένει ακόμη να βρεθούν οι δολοφόνοι της 4χρονης, με τις αρχές να βασίζονται στις μαρτυρίες που έχουν από τα ξαδέλφια της, τα οποία και βρίσκονταν κοντά της όταν τα ίχνη της χάθηκαν. 

‘Little Miss Nobody’ identified more than 60 years later using DNA

«Εμείς ως οικογένεια θέλουμε να πούμε ευχαριστώ», είπε ο Ρέι Τσάβες, ανιψιός της Sharon Lee Gallegos, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Σε ευχαριστώ για όσα έκανες για εμάς, σε ευχαριστώ που κράτησες τη θεία μου ασφαλή και δεν την ξέχασες ποτέ», είπε ο ανιψιός στους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. 

Ο Τσάβες είπε ότι η οικογένειά του περιέγραψε τον Sharon Lee Gallegos ως ένα πολύ δυναμικό, χαρούμενο κοριτσάκι που του άρεσε να παίζει με τα ξαδέρφια του. Ο θάνατός της και η εξαφάνισή της άφησαν μόνιμες επιπτώσεις στα μέλη της οικογένειάς του και, ως εκ τούτου, θεωρούν τους εαυτούς τους υπερπροστατευτικούς απέναντι στα παιδιά της οικογένειάς τους.

Τα λείψανα του Gallegos ανακαλύφθηκαν στις 31 Ιουλίου 1960, στο Sand Creek Wash κοντά στο Κογκρέσο της Αριζόνα, ανέφερε η αστυνομία σε μια ανάρτηση του Ιανουαρίου στο Instagram. Η τοποθεσία είναι πάνω από 500 μίλια μακριά από το σημείο όπου είχε απαχθεί ο Gallegos.

Εκείνη την εποχή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λείψανα του Gallegos είχαν καεί μία έως δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δεδομένου ότι δεν ήταν εμφανές περαιτέρω τραύμα, η αιτία του θανάτου ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί και λόγω της ύποπτης φύσης της υπόθεσης, ο θάνατος του Gallegos κρίθηκε ως ανθρωποκτονία, δήλωσε η αστυνομία. Όταν βρέθηκε, ο Gallegos ήταν περίπου 55 κιλά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για την Εκμετάλλευση και τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Είχε καστανά μαλλιά και βρέθηκε φορώντας μια καρό μπλούζα, λευκό σορτς και πέδιλα σε μέγεθος ενήλικα που είχαν κοπεί για να της ταιριάζει. Τα νύχια των χεριών και των ποδιών της ήταν επίσης βαμμένα, είπε το κέντρο.

‘Little Miss Nobody’ Remains Identified As 4-Year-Old Sharon Lee Gallegos

Μετά την ανακάλυψη του πτώματός της, η τοπική κοινότητα συγκέντρωσε χρήματα για να αγοράσει ένα φέρετρο και να δώσει στο κοριτσάκι την κατάλληλη ταφή, ανέφερε το κέντρο. Το «Little Miss Nobody» ήταν λαξευμένο στην ταφόπλακά της. 

Sharon Lee Gallegos: Πώς η υπόθεση για την ταυτοποίησή της ήρθε ξανά στο προσκήνιο

Το 2021, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Yavapai συνεργάστηκε με το Othram, ένα εργαστήριο με έδρα το Τέξας που συνεργάζεται αποκλειστικά με τις αρχέςγια να διαπιστώσει εάν η προηγμένη εξέταση DNA θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του μυστηρίου της «Little Miss Nobody».

Η Othram έλαβε την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2021. 

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ