Κοσμος

Νέα Υόρκη: Ένοπλος σκοτώνει αστέγους την ώρα που κοιμούνται

Η στιγμή που τραβά όπλο και πυροβολεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ένοπλος που σκοτώνει αστέγους σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον
Ο ένοπλος που σκοτώνει αστέγους σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον © YouTube/CBS News

Τρόμος στη Νέα Υόρκη, όπου ένοπλος σκοτώνει αστέγους στον ύπνο τους. Η πρώτη δολοφονία στην Ουάσινγκτον. Κάμερα κατέγραψε τον δράστη.

Ανθρωποκυνηγητό στη Νέα Υόρκη για τον ένοπλο που σκοτώνει αστέγους, οι οποίοι κοιμούνται στον δρόμο.

Η μητροπολιτική αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του άνδρα, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία τριών αστέγων και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Για «ειδεχθές» έγκλημα έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς. «Πρόκειται για πράξεις σαφείς και ειδεχθείς» δήλωσε, ζητώντας από τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους να αποφεύγουν να κοιμούνται στον δρόμο και να απευθύνονται σε υπηρεσίες παροχής έκτακτων καταλυμάτων.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες επιθέσεις σε αστέγους έγιναν στην Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου 2022, ο ένοπλος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν άστεγο. Πέντε ημέρες μετά πυροβόλησε έναν άλλο που κοιμόταν στον δρόμο. Στις 9 Μαρτίου έπεσε νεκρός ένας άστεγος μετά από επίθεση με μαχαίρι και όπλο που δέχτηκε από τον ένοπλο στην Ουάσινγκτον.

Η επίθεση σε άστεγο στη Νέα Υόρκη - Οι εικόνες από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (12 Μαρτίου 2022), στη Νέα Υόρκη αυτήν τη φορά, ένας 38χρονος άστεγος εντοπίστηκε τραυματισμένος στο Μανχάταν. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε υπνόσακο ένας άνδρας, ο οποίος είχε τραύματα σε λαιμό και κεφάλι.

Κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε τον δράστη να πυροβολεί άστεγο, ο οποίος κοιμόταν, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι νεκροί άστεγοι έχουν φθάσει τους τρεις, καθώς -σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων- ένας ακόμη άνδρας έχασε τη ζωή του από σφαίρες.

Authorities search for man who allegedly shot five homeless people in New York and Washington

Homeless people being targeted in NYC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ