Κοσμος

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: «Κλείστε τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία»

Η ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/ UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνει ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Αμερικανούς νομοθέτες με τη φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «έχω ένα όνειρο» και ζήτησε «να κλείσουν οι ουρανοί πάνω από την Ουκρανία». 

Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ υποδέχθηκαν όρθια και με παρατεταμένο χειροκρότημα τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνεται μέσω τηλεδιάσκεψης στο αμερικανικό νομοθετικό σώμα. «Slava Ukraina», «Δόξα στην Ουκρανία», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποδεχόμενη τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ζελένσκι: Ζητάμε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

«Τις ξέρετε αυτές τις λέξεις. Έχω ένα όνειρο και έχω και μια ανάγκη, να προστατευτούν οι ουρανοί μας. Είναι αυτό που νιώθετε κι εσείς όταν ακούτε τις λέξεις έχω ένα όνειρο. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας, τον οπλισμό, την οικονομική βοήθεια. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν. Θέλουμε να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι εγκληματίες, το λέω καθημερινά μέχρι να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική μηχανή.

» Προτείνουμε οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας να αφορούν σε όλους όσους στη Ρωσία έχουν κρατήσει τα αξιώματά τους, από τους βουλευτές έως τους δημοσίους υπαλλήλους που στηρίζουν αντικειμενικά τη ρωσική εισβολή. Επίσης, όλες οι αμερικανικές επιχειρήσεις να φύγουν από τη Ρωσία. Ασκήστε πίεση ώστε να μην κερδίζει η Ρωσία ούτε μισό δολάριο από τις συναλλαγές της με τις ΗΠΑ. Κλείστε τις πόρτες σας στα ρωσικά αγαθά. Χρειάζονται νέα μέσα ώστε να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά για να σταματήσει ο πόλεμος».

'I Call for You to Do More:' Ukrainian President Zelensky Addresses U.S. Congress | WSJ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις               

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ